MUĞLA'nın Bodrum İlçesi'nde, 4-5 Haziran arası düzenlenecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4'üncü Zirve Toplantısı hazırlıklarında AKUT da görev aldı. Bodrum Kalesi'nin duvarlarına çıkan AKUT ekipleri, operasyonu andıran görüntülerle 30-40 metre arasında değişen yükseklikteki yabani otları temizledi.
İlçede 4-5 Haziran 2014 tarihlerinde düzenlenecek olan Türk Dili Konuşan Ülkeler İşbirliği Konseyi 4'üncü Zirve Toplantısı'na Türkiye, Azerbeycan, Kırgızistan, Özbekistan, Kazakistan ve Türkmenistan'ın cumhurbaşkanları, dışişleri bakanları ile Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün de katılacağı açıklandı. Zirve kapsamında bir sanat etkinliğinin gerçekleştirileceği Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği'nde düzenlenen temizlik çalışmalarına, Bodrum AKUT ekipleri de katıldı. Yüksekliği 30-40 metre arasında değişen surların önce üst kısmında çalışma yapan ekip, sarkıtılan halatlarla duvarların yüzeyini saran yabani otları temizledi. Ekibin çalışması, kurtarma operasyonu görüntülerini aratmadı.
AKUT Bodrum Ekip Lideri Sadettin Uslu, "Bodrum turizm anlamında ülkemizin dünyaya açılan penceresi. Bu anlamda kale de önemli bir yer alıyor. İlçemize gelecek olan Cumhurbaşkanımız ve diğer ülkelerin cumhurbaşkanlarıyla ilgili burada bir etkinlik olacak. Bu kapsamda kalede bir çalışma başlatılmış. Bizden de 30-40 metre yüksekliklerde kale duvarlarındaki yabancı otların temizlenmesi için yardım istediler. Biz de elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz" dedi.
Daha önce böyle bir çalışma düşünüldüğünü, ancak şartların bugün oluştuğunu belirten Uslu, yaptıkları ot temizliği ile ilgili şunları söyledi:
"Kolay değil. Otların derin yarıklar içerisindeki köklerinin temizlenmesi çok uğraştırıyor. Yüksekte çalışmak ayrı bir zorluk. Güvenlik bizim için en ön planda. Gönüllülerimizin can güvenliği birinci derecede önemli. Bu nedenle önlemlerimizi aldık. 6 kişi olarak görev aldık. Zaman zaman diğer gönüllülerimizde gelip katkıda bulundu. 3 günlük bir çalışmaydı."
Çeşitli çalışmalara destek verdiklerini ifade eden Uslu, "Ülkemiz için faydalı olan her şeyde elimizi taşın altına koyuyoruz. Kıyı ve çevre temizliklerine de katıldık. Yeter ki yapılacak çalışmaların ülkemize faydalı olduğunu inanalım" dedi.

OU(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)