Şevket YILMAZ/SOMA (Manisa), () - KÜRESEL Endüstri Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, 301 madencinin yaşamını yitirdiği facianın yaşandığı Manisa'nın Soma İlçesi'ni ziyaret etti.
Dünya çapında 142 ülkede madencilik, enerji ve imalat sanayiinde çalışan 50 milyon kişiyi temsil eden işçi örgütlerinin üyesi bulunduğu Küresel Endüstri Sendikası'nın (IndustriALL Global Union) Yönetim Kurulu üyeleri, Soma'ya geldi. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Ege Bölgesi Şubesi 1 Nolu Şube Başkanı Ali Gökmen, Küresel Endüstri Sendikası üyelerini karşıladı.
Soma'daki maden faciasının acısını dünyadaki madencilerin en derinden hissettiğini söyleyen Avustralya Maden ve Enerji Sendikası Genel Sekreteri Andrew Vickers, "Madenciler arasındaki dayanışma ruhu dünyada yaygındır. Dünyadaki tüm madenciler olarak buradaki kazayı duyduğumuzda hepimiz büyük bir şoka girdik. Büyük bir üzüntü yaşadık. Ben buna kaza demiyorum, bu bir cinayettir" dedi. Düzenledikleri yardım kampanyasında toplanan paralarla Soma'da bir okul yaptırmak istediklerini bildiren heyet, sendikanın ardından faciada yaşamını yitiren bazı işçilerin ailelerini de ziyaret etti.

FOTOĞRAFLI