Behçet DALMAZ/HAKKARİ,() - FRANSA'daki Kürdistan Dostluk Derneği Başkanı Sylvie Jan, beraberindeki bir heyetle birlikte Hakkari Belediyesi'ni ziyaret ederek Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ile görüştü.
Hakkari'ye aralarında insan hakları savunucularının da bulunduğu 11 kişilik heyetle gelen Kürdistan Dostluk Derneği Başkanı Sylvie Jan Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ile makamında görüştü. Belediye Başkan Vekili Çiftçi'den bölge ile ilgili bilgiler alan Jan, yaşanan sorunları yakından takip ettiklerini söyledi. Yaptıkları geziler ve gözlemlerde, PKK'nın Rojava, Mahmur ve Şengal'de vatandaşları koruduğunu belirten Jan, Fransız hükümetine PKK'nın terör listesinden çıkarılması için baskı yapacaklarını söyledi.
"BARIŞI YAKALAMAK ZORDUR"
Heyetin kendilerini ziyaret etmesinin memnuniyet verici olduğunu belirten Belediye Başkan Vekili Çiftçi, Hakkari'ye şimdiye kadar savaş yatırımı yapıldığını söyledi. Çiftçi, "Vatandaş yatırımdan mahrum bırakılarak yoksullaştırma politikaları uygulandı. Hakkari’de karakollardan başka bir yapı inşa edilmedi. Bizler sanki farklı bir cumhuriyette yaşıyoruz. Yıllardır sürdürülen mücadele ortadadır. Bu anlamda savaşmak basittir ama barışı yakalamak zordur" dedi.
Açıklamaların ardından Belediye Başkan Vekili Nurullah Çiftçi ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Taş’a, Fransa Kürdistan Dostluk Derneği Başkanı Sylvie Jan tarafından bileklik verilirken, Başkan Vekili Çiftçi ise 11 kişilik heyete Türkçe ve Kürtçe Hakkari'yi tanıtan DVD hediye itti.

FOTOĞRAFLI