ZONGULDAK'ta açılan Yaz Kuran Kursu'nu bitiren çocuk ve kadınlar için camide tören yapıldı.
İl Müftülüğü'nce daha çok Romanların yaşadığı Baştarla Mahallesi'nde açılan kursa 20'si çocuk 50 kişi katıldı. Müftülük tarafından görevlendirilen İmam Hatip Lisesi mezunu Çağla Demir, kursa katılan 50 kişiye Kuran öğretmesinin yanında İslamiyet hakkında bilgiler verdi. Kursun tamamlanması nedeniyle camide tören düzenlendi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca Ankara'ya atanan, ancak henüz görevinden ayrılmayan İl Müftüsü Nuh Korkmaz, kursiyerlere kursta öğrendikleri bilgilerin yaşamları boyunca lazım olacağını söyledi. Korkmaz şöyle konuştu:
"Bizler Müslüman anne babaların çocuklarıyız. İslamiyet'le doğduk İslamiyet'le ölmek için İslamiyet'i öğrenmemiz, tanımamız gerekiyor. Tanımazsak o şekilde yaşarız, o şekilde ölürüz. Hayatımızın hiçbir anlamı olmaz. İnşallah sizin mahallenize de bir Kuran kursu ve cami yapacağız. Bunun sözünü aldık. Sizin vazifeniz ailelerinizi ziyaret edip burada öğrendiklerinizi onlara anlatmaktır. Onlar da öğrensinler, onlar da nasip sahibi olsunlar. Sizler imandan nasibinizi aldınız. İnşallah herkes, 'ben bir kişiyi kazanacağım' diye hareket ederseniz etrafınızdakiler size dua edecek. Sizlerden bunu istiyorum."
Konuşmanın ardından Kuran kursu öğreticisi Çağla Demir, kadın kursiyerlere küpe hediye etti.

FOTOĞRAFLI