KAÇKAR Dağları'nın güney yüzünde bulunan Erzurum'un İspir İlçesi'nde 5 yıl önce ve sonra çekilen iki fotoğraf, kuraklık boyutunu gözler önüne seriyor.
Geçen yıl bir ayının yavrusunu aç kurtlardan kurtarmak için verdiği mücadeleyi saniye saniye kamerasıyla görüntüleyen Erzurum'un İspir İlçesi'ne bağlı Yedigöller Köyü'nde oturan ve yörede 'Dağların oğlu' olarak tanınan 32 yaşındaki Bülent Erkan, şimdi de kuraklığın fotoğrafını çekti. Bülent Erkan'ın Kaçkar Dağları'nın güney yüzünde bulunan Yedigöller'den 2009 yılının kasım ayında çektiği fotoğrafta kar kalınlığı bir metreyi buluyor. Erkan'ın aynı yerden 15 Ocak 2014'te çektiği fotoğrafta ise kış mevsiminin ortası olmasına karşın kar kalınlığı birkaç santimle ölçülüyor. 
DOĞU KARA HASRET KALACAK
Meteoroloji 12'nci Bölge Müdürü Uygar Us, geçen yıllardaki kışlara oranla bu yıl daha soğuk ve daha az yağışlı bir mevsimin yaşandığını söyledi. Bölgede müthiş bir ayaz etkisi görüldüğüne dikkati çeken Uygar Us, "Sibirya yüksek basınç sisteminin etkisiyle Rusya son yılların en soğuk kış mevsimini yaşamaktadır. Ülkemizde de bu basınç sisteminin etkileri hissedilmektedir. Doğu Anadolu'nun kuzeyindeki iller Sibirya yüksek basınç sisteminin etkilerini en yoğun şekilde hissediyor. Öyle görülüyor ki ilkbahara kadar özellikle bölgemiz bu sistemin etkisini hissetmeye devam edecek. Yağış getiren alçak basınç merkezleri Doğu Anadolu'nun kuzeyine daha az uğrayacak. Bu da 'daha soğuk ve daha az yağış' demek" diye konuştu.