BOLU'da, Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın (TOKİ) dar gelirli vatandaşlar için yaptırdığı konutların kura çekiminde adları çıkanlar, gözyaşlarına boğuldu.
Bolu'da D-100 Karayolu Kuruçay mevkiine Bolu Belediyesi, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ile TOKİ işbirliğiyle 72 konut yapıldı. Yapımı tamamlanan konutlara sahip olabilmek için çoğunluğunu Roman vatandaşların oluşturduğu 152 kişi başvuru yaptı. Ticaret ve Sanayi Odası'nda Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Türker Ateş'in de katıldığı kura çekim töreninde şanslı olanlar 270 ay boyunca aylık 130 lira ödeme koşuluyla '2+1' ev sahibi oldu. Kura çekiminde ilk olarak 13 engelli vatandaşa verilecek evlerin kuraları çekilirken, adı ilk çekilen Adem Gümüş yakınlarına sarılarak sevincini paylaştı.
Çocukluğunda yapılan yanlış bir iğne nedeniyle felç kalan Adem Gümüş, 15 yıldır kirada oturduğunu belirterek, "İlk benim adım okununca inanamadım. O kadar çok sevindim ki ne diyeceğimi bilemiyorum. Duygularımı anlatamıyorum. Allah herkesi ev sahibi yapsın" dedi.
Kurada ev sahibi olanlardan Huriye Çetin ise adının okunmasının ardından heyecanla yerinden fırlayarak gözyaşlarına boğuldu. Ev sahibi olmanın heyecanını yaşayan Çetin, dakikalarca sevinç gözyaşları döktü. Annesinin yanında tekerlekli sandalyeyle kura çekimine gelen 9 yaşındaki Dilek Alara Atay ise annesi Şerife Atay'ın adının açıklanmasının ardından gözyaşı döktü. Küçük kızın gözyaşları salonu dolduranlara duygusal anlar yaşattı. Dilek Alara, ev sahibi oldukları için çok mutlu ve sevinçli olduğunu söyledi.