İZMİR’in Çiğli İlçesi’nde, park halindeki LPG’li bir otomobil, kimliği belirsiz iki kişi tarafından üzerine benzin dökülerek kundaklandı. Şans eseri yangın sırasında LPG tankı patlamazken, aracın yakılma anı bir binanın güvenlik kamerasınca görüntülendi.
Olay, geçen cumartesi günü saat 06.30 sıralarında, İzkent Mahallesi 8843/1 Sokak üzerinde meydana geldi. Park halindeki araçlara yaklaşan ve yüzlerini gizlemeye çalıştıkları görülen, birinin elinde benzin bidonu bulunan 2 kişi, 22 yaşındaki İlker Konuk’un 35 AE 6090 plakalı otomobilini ateşe verdi. Bir binanın güvenlik kamerasınca görüntülenen o anlarda, aracı benzin dökerek yakan şüpheliler, geldikleri yöne doğru koşarak bölgeden uzaklaştı. Çevredekiler ve ihbar üzerine bölgeye gelen itfaiye ekipleri, alevler içinde kalan aracı söndürdü. Bagaj kısmından tutuşturulan aracın LPG tankının şans eseri patlamaması, olası bir facianın önüne geçti. Kundaklama olayına karışıp kaçan şüphelilerin kimliklerini belirlenmesi için güvenlik kemarası görüntüleri incelemeye alındı. Şüphelilerin yakalanması için çalışma başlatıldığı, olayla ilgili soruşturmanın sürdüğü bildirildi.
Oto yıkama servisinde çalışan İlker Konuk, otomobili bir arkadaşından yaklaşık 5 ay önce satın aldığını ve yeni bakım yaptırdığını, kaskosu bulunmayan aracında 5 bin liralık hasar meydana geldiğini belirtti. Konuk, “Bir süre önce yine bu bölgede bir araç kundaklandı. Benim aracımı niye seçtiler, niye kundakladılar bilmiyorum. Yakalanmalarını istiyorum. Şikayetçi oldum” dedi.