ANTALYA'nın Kumluca İlçesi'nde düzenlenen 15'inci Tarım ve Seracılık Festivali kapsamında kadınlar, özel bir etkinlikte bir araya gelip birbiriyle neşeyle yarıştı.
15'inci Tarım ve Seracılık Festivali çerçevesinde Karatepe Stadı'nda düzenlenen etkinlikte kadınlar domates kasası taşıma, halat çekme, en kısa sürede domates yeme yarışmalarında hayli ter döktü. Etkinliğe Kumluca Kaymakamı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya'nın eşi Azime Çetinkaya ile protokol eşleri ve çok sayıda kişi katıldı. 
Sunuculuğunu sinema ve tiyatro oyuncusu Ali Ergün'ün yaptığı etkinlik kapsamında düzenlenen domates kasası taşıma yarışmasında birinciliği 12 kasa taşıyarak Kadriye Acar kazanırken, ikinciliği 11 kasa ile Derya Yılmaz, üçüncülüğü 10 kasa ile Seher Uysal elde etti. Domates yeme yarışmasında da yaklaşık 20 kadın, 5 dakika içinde en çok domatesi yemek için kıyasıya yarıştı. Yarışmayı 1 kilo 481 gram domatesi en kısa sürede yiyen Mefaret Önal kazandı. Kadınlar arası halat çekme yarışmasında ise Yaşa Fide birinci oldu.
Yarışmada derece elde edenlere belediye tarafından çeyrek altın, katılımcılara da sponsor firmalar tarafından çeşitli hediyeler verildi. Günün sonunda sahne alan İkbal Dönmez ve Türk Halk Müziği Sanatçısı Sevgi Petek, sevilen türküleriyle stadı dolduran kadınları coşturdu.

EK(SU/İD) (FOTOĞRAFLI)