KAZ yetiştiriciliği ile ünlü Kars'ta bir işletme, Almanya'nın Hannover kentinden getirdiği yumurtalardan Embden ırkı 2 bin 400 yavru kaz çıktı.
İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün ile Müdür Yardımcısı Mehmet Uluman, kaz üretim işletmesinde inceleme yaptı. Hızlı büyüyen, cüsseli, beyaz tüylü, eti verimi yüksek, turuncu ayakları, gözleri ise mavi olan Embden ırkı kazlar, 200 bin yerli kazın bulunduğu kenttin ticari hayatını renklendirecek. 
İşletmenin Genel Müdürü Barış Gültekin, Kars kazını dünyaya tanıtmak için yatırım yaptıklarını ve bu yıl 5 bin, gelecek yıl ise 15 bin kaz üretmeyi hedeflediklerini söyledi. Barış Gültekin, yumurta veriminin çok iyi olduğu Embden ırkında, her kazın sezonda 30-40 yumurta verdiğini anlattı.
Kars kazının Türkiye'ye ve dünyaya tanıtılması için bu önemli adıma her zaman destek olacaklarını dile getiren İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Düzgün ise "Kars ilimiz, kazıyla meşhur olan, kazıyla anılan bir ildir. Takriben yıllık 200 bin civarında kaz üretim tüketimi yapan bir il konumundadır" dedi.

BA(KS/ESM) (FOTOĞRAFLI)