Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, Kerbela, Necef, Medine ve Mekke ziyaretini tamamlayarak yurda dönen Alevi dedeleri ile Bektaşi babalarından oluşan bir heyet ile görüştü. “GEÇMİŞTEKİ MAĞDURİYETLERİ İÇİN GÜÇLENMELERİNE KATKI VERMEK LAZIM"
Topkapı Sarayı'nda bulunan Mecidiye Köşkü'nde gerçekleşen görüşmede Bakan Çelik, çok önemli bir projenin, gelişmesinin önemli bir aşamasına gelindiğini belirterek, “Ülkemizde öteden beri söylüyorum bütün kimliklerin varlığı bu ülkenin zenginlikleridir. Hepimizin de bu ülkenin mirasına sahip çıkmak için, bu kimliklerin hem özgürleşmesine katkıda bulunmamız lazım hem de geçmişte bu kimliklere mağduriyetler yaşatıldığı için bu mağduriyetlerin neticesinde sadece özgürleşmesi yetmez kendi kimliklerinin geliştirilmesine de katkıda bulunmak lazım. Devletin görevi budur. Geçmişte ağır mağduriyetler yaşatıldığı, kimlikler üzerinde ağır baskılar kurulduğu, pek çok yerde de asimilasyon politikası uygulandığı için bunların güçlenmesine de katkı vermek gerekir" dedi. “ZİYARETİ AŞAMA AŞAMA İZLEDİK"
Türkiye Seyehat Acentaları Birliği'nin (TÜRSAB) Kültür ve Turizm Bakanlığına önemli ve değerli bir proje getirdiğini ifade eden Bakan Çelik, Alevi Dedeleri ve Bektaşi Babalarının Kerbela, Necef, Mekke, Medine gibi mukaddes olan yerlerle ilgili bir ziyaret programı hazırladıklarını belirtti. Konunun TÜRSAB tarafından kendilerine aktarıldığında memnuniyet duyduklarını söyleyen Ömer Çelik, “Bunun Kültür Bakanlığı'nın desteği ile olması gerektiğini ifade ettik çünkü Necef Kerbela, Mekke Medine'nin temsil ettiği değerler hepimizin ortak değerleridir. Netice itibari ile güzel bir ziyaret gerçekleştirildi. Ziyareti aşama aşama izledik" diye konuştu. “BERABERLİK HAVASINI ÜLKE SINIRLARI DIŞINA TAŞIRMAK İÇİN MESAJ"
Bu tip programların geliştirilmesi ile ilgili taleplerin olduğunu belirten Bakan Çelik, ziyaret esnasında güvenlik açısından bir sıkıntı olması ihtimaline karşı gözlerinin arkada kaldığını fakat her türlü güvenlik önlemlerinin alındığını kaydetti. Türkiye'de böyle bir ziyaretin gerçekleşmesinin bölgede yaşanan olaylar bakımından da özel bir anlamı olduğunu ifade eden Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, “Maalesef bölgemizde çok korkunç bir Orta Çağ yaşanıyor. Etnik, mezhebi, dini gruplar arasında büyük katliamlara imza atılıyor. Irak'ta, Suriye'de, Afganistan'da her gün bir şey duyuyoruz. Türkiye'de ise karşılıklı olarak birbirine ve kimliğine saygı gösteren, birlik beraberlik havasının kendi ülkemiz sınırlarının dışına taşması coğrafyamız için de bir mesaj olmuştur" dedi. “ÜLKEMİZİN KIYMETİNİ BİLMEMİZ GEREKİYOR"
TÜRSAB Başkanı Başaran Ulusoy, organizasyondan dolayı Bakan Ömer Çelik'e teşekkür ederek, Çelik'in desteğinin kendilerini mutlu ettiğini belirtti. Alevi Dedelerinden Celal Özer ise, kutsal değerlerin bir mezhebin elindeymiş gibi tavır oluştuğunu belirterek, “Bizler o topraklardan geldik. Oraların hazzını yaşayabilmek için rüyalarını görüyorduk. Sizlerin destekleri ile bugün gerçekleştirdik ve mutlu olduk" dedi. Projenin kardeşlik, barış, huzur projesi olması gerektiğini söyleyen Özer, “Gitmiş olduğumuz o değerlerde fakirlik, ızdırap, hoş olmayan şeyler gördük. Ülkemizin kadir kıymetini bilmemiz gerekiyor" şeklinde konuştu.