TÜRKİYE’nin ilk jeopark alanı olan Kula Volkanik Jeopark alanı, UNESCO listesinde yer almayı başardı. Türkiye’nin tek jeoparkı olarak 5 Eylül’de tescillenen Kula Volkanik Jeoparkı’nın üyelik sertifikası, İtalya’da düzenlenen törende verildi.
Kula Belediyesi himayesinde hayata geçirilen Kula Volkanik Jeoparkı için Kasım 2012’de başvuru yaptıklarını kaydeden Kula Volkanik Jeopark Koordinatörü Erdal Gümüş, Avrupa Jeoparklar Ağı Başvuru Eylem Planı 2012 projesi kapsamında başvurularının kabul edildiğini ve UNESCO tarafından onaylandığını dile getirdi.
BAŞKAN AŞKIN: HER ŞEY BİR HAYALLE BAŞLAMIŞTI
Kula’nın kültürünü koruyabilen ender kentlerden biri olduğunu ifade eden Kula Belediye Başkanı Selim Aşkın, jeotermal kaynaklara sahip ilçenin, Ege Bölgesi’nin en ciddi mutfak kültürlerini içinde barındırdığını belirterek ayrıca yunusun diyarı olduğunu dile getirdi. Başkan Aşkın, "Bir hayal ile çıktığımız yolda başarıya ulaştık. Renkların neşeli kenti Kula’yı anlatmak için kelimeler yetmez. Ünlü tarihçi Strabon’un adlandırması ile Katakekaumene yani 'Yanık Ülke' adıyla ilham alarak çıktığımız bu yol, en sonunda dünyada adından söz ettirecek. Türkiye’de en son faaliyet gösteren yanardağlar Kula’da bulunuyor. Çok zorlu bir süreçten geçen adaylık sürecimiz, başarıyla sonuçlandı ve UNESCO listesinde yer almayı başardık. Türkiye, Manisa ve Kula’ya hayırlı olmasını diliyorum" dedi.