AĞRI'nın Doğubayazıt İlçesi'nde kuduz bir köpek tarafından ısırıldıktan sonra yaşamını yitiren 4 yaşındaki Berat Açar, gözyaşları arasında toprağa verildi.
Doğubayazıt İlçesi'nin Ahmedi Hani Mahallesi'nde sokakta oynayan Berat Açar, geçen Pazar günü bir sokak köpeği tarafından ısırıldı. Yüzünün çeşitli yerlerinden yaralanan Berat'ı ailesi Doğubayazıt Devlet Hastanesi'ne götürdü. Berat Açar, hastanedeki ilk muayenenin ardından kuduz şüphesiyle, Erzurum'daki Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne nakledildi. Kuduz virüsünün vücuduna yayıldığı belirlenen Berat Açar, önceki gün akşam saatlerinde öldü.
Ölüm olayı ardından Berat Açar'ın 2 kardeşi kuduz şüphesiyle Doğubayazıt Devlet Hastanesi'nde gözetim altına alındı. Doğubayazıt Belediyesi ve Toplum Sağlık Merkezi ekipleri, ilçe merkezindeki 500 kadar başıboş kedi ve köpeği aşıladı. Ekipler halkı bilinçlendirmek için broşür dağıtırken, cami ve belediyeden yapılan anonslarda halkın kuduz konusunda dikkatli olmaları istendi.
TABUTLA GÖMÜLDÜ
Tuğba-Dilaver Açar çiftinin en küçük çocukları olan Berat'ın cenazesi dün akşam karayolu ile Doğubayazıt'a getirildi. Gece cenaze töreni yapılan küçük Berat, vücudunun büyük bir bölümünü etkisi altına alan hastalık nedeniyle tabutla birlikte toprağa verildi.
Öte yandan dün ilçeye 30 kilometre uzaklıktaki Gürbulak Köyü'nde de ölen bir inek kuduz şüphesiyle Erzurum’a gönderildi. Ekipler, bütün köyleri dolaşacaklarını ve bütün hayvanları aşılayacaklarını belirtti.