Eyyüp BURUN/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te ilkokul 4'üncü sınıf öğrencisi Yasin Batın Özdal, kitap okuma alışkanlığının artması ve kütüphanesi bulunmayan okullara verilmesi amacıyla başlattığı 'Uçan Kelebekler Kitap Toplama Projesi' ve kan verme alışkanlığı kazandırmak için başlattığı '1 Ünite Kan 3 Can' kampanyasının kapanış ve ödül töreni yapıldı.
Gazi Mustafa Kemal İlkokulu 4'üncü sınıf öğrencisi 10 yaşındaki Yasin Batın Özdal'ın 23 Ekim tarihinde başlattığı 'Uçan Kelebekler Kitap Toplama Projesi' ve 3 Mart tarihinde Kızılay Kan Merkezi ortaklığıyla başlattığı '1 Ünite Kan 3 Can' kampanyalarının kapanış ve ödül töreni Gazi Mustafa Kemal İlkokulu konferans salonunda yapıldı.
Törene Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, Doğu Akdeniz Bölgesi Kan Merkezi Müdürü Serdar Ucuz, Okul Müdürü Emin Kaplan, Milli Eğitim Şube Müdürleri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.
Okul Müdürü Emin Kaplan, hayata geçirilen kampanyalar ile küçük yaştan itibaren hem kitap okuma alışkanlığının kazandırılmasının hem de kan vermenin önemine dikkat çekildiğin belirtti. Bu kampanyaların küçük bir öğrenci tarafından yapılmasının ise anlamlı olduğunu söyledi.
Kampanyaları başlatan Yasin Batın Özdal ise amacının okuma alışkanlığının artması ve kan bağışına dikkat çekmek için bu kampanyaları başlattığını söyledi. Kampanyaların verimli geçtiğini belirten Özdal, "Eğitim olmayan kitap okunmayan yerde kötülük olur diyerek yola çıktık. Kitap kampanyamızda şu ana kadar 5 bin 300 kitap topladık. Bu kitaplardan ihtiyacı olan okullara da gönderebilecek duruma geldik. Kan kampanyamız ise Kızılay Kan Merkezi'nin de katkılarıyla il genelindeki okullara yayıldı. Bu kampanyamızda da bin 500 ünite kan topladık. Bana destek olan başta aileme ve öğretmenlerime çok teşekkür ediyorum" dedi.
Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise küçük öğrencinin anlamlı kampanyalarının kendisini duygulandırdığını belirterek, ailesine ve öğretmenlerine teşekkür etti. Kaymakam Turan, "Kampanyaları düzenleyen Yasin kardeşimiz bu küçük yaşta zekasını ve yüreğini birleştirerek çok önemli işlere imza atıyor. Sevgili yavrularımıza destek verince ortaya neler çıka bileceğini hep birlikte görüyoruz. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.
Konuşmaların ardından en çok kitap bağışı yapan ve en çok kan bağışında bulanan okullarla sınıflara madalya ve plaket hediye edildi.

EB(HK/AK) (FOTOĞRAFLI)