MUĞLA’nın Marmaris İlçesi’nde zatürre tedavisi gören 2 yaşındaki Nisa Nur Yıldız, albulans helikopterle, daha donanımlı olan Uşak Medikal Park Hastanesine sevk edildi.
Marmaris’te yaşayan 30 yaşındaki Selda Yıldız ile 32 yaşındaki Memduh Yıldız çiftinin kızları 2 yaşındaki Nisa Nur Yıldız, geçen cumartesi günü akşam saatlerinde Marmaris Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Zatürre teşhisi konulan minik Nisa Nur tedaviye alındı. İki gündür Marmaris Devlet Hastanesinde tedavisi devam eden Nisa Nur, bugün Denizli’den gelen ambulans helikopterle çocuk yoğun bakımı olan Uşak Medikal Park Hastanesi’ne sevk edildi.
Marmaris Devlet Hastanesi Çocuk Hastalıkları Uzmanı Dr. Ahmet Mutlu Arıcı, minik kızın daha donanımlı bir hastanede tedavisinin devam etmesine kara verdiklerini belirtti. Arıcı “Nisa Nur doğum sırasında tanısı konulamayan metabolik bir rahatsızlıkla dünyaya gelmiş. Küçük kızımızda doğuştan gelişme geriliği mevcut. Bunun dışında geçen cumartesi akşamı ailesi hastaneye başvurdu. Yapılan tetkik ve muayene sonucunda zatürre başlangıcı olduğu belirlendi. Yapılan müdahalelerle hastanın durumu stabil hale getirildi ve tedavisine tam teşekkülü bir hastanede devam edilmesine karar verildi. Bugün gelen ambulans helikopterle minik kızımız Uşak Medikal Park Hastanesi’nin yoğun bakım ünitesine sevk edildi” dedi.

DEB (AÖ/AAA)(FOTOĞRAF)