Mustafa ÖZDABAK/İSTANBUL,() KABATAŞ’ ta belediye otobüsünün vapur iskelesi önünde bekleyenlerin arasına dalması sonucu bacağını kaybeden 19 yaşındaki Kübra Dere’yi , CHP İstanbul milletvekili Sezgin Tanrıkulu ziyaret etti.
Şişli Hamidiye Etfal Hastanesi’nde saat 13.00’ te Kübra Dere ile hasta odasında görüşen Sezgin Tanırıkulu, çıkışta habercilere yaptığı açıklamada;
“Kabataş’ta meydana gelen kaza nedeniyle tüm Türkiye’nin vicdanı sızladı. Kaza görüntülerini izlediğimizde, bacağının kurtulmasını umuyorduk. Maalesef kurtulamadı. Dün itibariyle diz altından bir operasyon geçirdi ve bacağı kesildi. Kendisine uğradım, moral verdim. Üzülmemesini ifade ettim” dedi.
Sezgin Tanrıkulu,
“Genel başkanımız da kendisi ile telefonla görüştü. O da geçmiş olsun dileklerini iletti. Yanında olduğumuzu ve her türlü masrafını karşılayacağımızı, bundan sonraki yaşamında da kendisine yardımcı olacağımızı ifade ettik” diye konuştu.
 

Türkiye’de trafik kazaları maalesef hiçbir şekilde önlenemedi. Acı olaylar meydana geliyor. Hem cezaların daha caydırıcı olması lazım. Hem de denetimin. Özellikle kamu araçlarında denetimim çok daha etkili olması lazım. Kübra’nın morali iyiydi. Çok talihsiz bir kaza geçirdi. Ölümden döndü. Bacağını kaybetmiş, tabi ki üzgün. Üniversite yaşamı devam edecek. Bundan sonra kendisine her türlü desteği vereceğimizi, Şişli belediyemizin her türlü desteği vereceğini ifade ettik. Sevindi” dedi.
Türkiye’de trafık kazası öncesi denetimlerin yeterli olmadığını söyleyen Sezgin Tanrıkulu, “Hem de cezalar caydırıcı değil. Yani her ikisinin birlikte yürümesi lazım. Şoförler çok kötü koşullarda çalışıyorlar. Halk otobüsü şoförleri ifade ettiler. Çok ağır koşullarda, insanı olmayan koşullarda çalışıyorlar. Ücretleri yeterli değil, uzun süre, uykusuz kalıyorlar. Bütün bunların giderilmesi gerekir. Sistem baştan sona ele alınıp düzeltilmezse bu tür talihiz olaylarla karşı karşıya kalmaya devem edeceğiz” dedi.
(FOTOĞRAF)