TRABZON'da Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Öğrenci Meclisi üyesi bir grup öğrenci, Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde hava operasyonunda 34 kişinin yaşamını yitirmesinin 2'nci yıl dönümü nedeniyle, rektörlük önünde protesto eylemi düzenleyerek hükümeti eleştirdi.
KTÜ Rektörlüğü önünde toplanan yaklaşık 40 öğrenci, 'Roboski’nin katilleri yargılansın' pankartı açtı, olayın üzerinden 2 yıl geçmesine rağmen sorumluların bulunamamasını potesto etti. Eylemde grup adına konuşan Doğan Aygün, yaşanan olayın devlet tarafından aydınlatılmadığı ve aydınlatılmak istenmediğini ileri sürerek, "İntikam duygusunun son bulduğu, hakkını vererek yasımızı tutabildiğimiz ve en azından acılarımızın ortaklaştığı bir coğrafyada yaşamak istiyoruz. Bu coğrafyada savaşın acı yüzüyle karşılaşmak zorunda olsak da insani değerlerimiz hiçbir zaman yitip gitmeyecektir" dedi.
Eylemde, 'Anaların öfkesi katilleri boğacak' ve 'Yaşasın halkların eşitliği' diye Türkçe ve Kürtçe sloganlar atan öğrenci grubu, operasyonda hayatlarını kaybeden 34 kişinin isimlerini saydıktan sonra dağıldı.