Osman ŞİŞKO/TRABZON,() - KARADENİZ Teknik Üniversitesi'nde (KTÜ) bir grup öğrenci, Soma’daki maden faciasını oturma eylemi ile protesto etti.  
KTÜ Öğrenci Kollektifi üyeleri, Manisa'nın Soma ilçesinde yaşanan maden kazasını protesto etmek için Faik Ahmet Barutçu Kütüphanesi önünde oturma eylemi yaptı. Yaklaşık 50 öğrencinin sessiz oturma eyleminde konuşan ve Soma'da maden ocağında meydana gelen patlama nedeniyle yaşanan can kayıpları ve yaralanmalar nedeniyle duydukları üzüntüyü dile getiren Seda Kenanoğlu şunları söyledi:
"Madenden gelen ölüm haberleri her geçen saat artarken, bu katliam karşısında yine bilindik bahaneler sıralanmaya başlandı; alın yazısı, kader, kaza. Maden ocağında yaşananlar ne kader, ne de alın yazısı. Yaşananlar göz göre göre gerçekleşti ve dün bir cinayet işlendi. Bu cinayetin faili ise sicili katliamlarla dolu AKP’den başkası değil. 29 Nisan 2014 Soma için araştırma komisyonu kurulması grup önerisi bizzat AKP’nin oylarıyla reddedildi. Şamil Tayyar Soma önergesi için, ‘Muhalefet gündemi tıkamak için eften püften araştırma önergeleri veriyor’ yorumunu yaptı. Soma’daki maden kazasının sorumlusu başta Soma Holding olmak üzere, madenlerde insanlık dışı koşullarda, sağlık önlemleri almadan işçi çalıştırmanın ve taşeronlaştırmanın önünü açan siyasal iktidardır."
'Yananı kömür sandınız, aslında bizdik', 'Yüz karası değil kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası' pankartları açan öğrenciler, 'Bir avuç kömür eder mi bir ömür?' pankartı taşıyan temsili maden işçisinin arkasında sessizce oturma eylemine devam ettiler. 

OŞ(TM/AK) (FOTOĞRAFLI)