Engin ÖZMEN- Ali Can ZERAY/EDİRNE, () - EDİRNE’de Kamu Personel Seçme Sınavı'na (KPSS) Trakya Üniversitesi’nde salonlarında giren adayların güvenlik gerekçesiyle kol saati ve pantolon kemerlerine, kadın adayların ise saçındaki tel tokalarına dahi el konuldu. Polis ekiplerinin sıkı kontrollerinin ardından salona alınan adaylar ise arama noktalarındaki sıkı kontrole tepki gösterdi.
KPSS’ye Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’nde girecek olan adaylar sabah 08.30 sıralarından itibaren aileleriyle ve yakınlarıyla birlikte okula geldi. Adaylar dışındaki yakınları yerleşke bahçesine alınmayınca kapıda beklemek zorunda kaldı. Sınava girecek adaylar kapıda polis ekiplerince sıkı kontrolden geçirildi. Kadın adaylar kadın polis memurları tarafından saçları ve üzerleri sıkı kontrolden geçirilerek içeri alındı.
KEMERDE, SAÇ TOKASI DA YASAK
Trakya Üniversitesi Ayşekadın Yerleşkesi’ndeki Yabancı Diller Yüksekokulu salonlarında sınava girecek olan adaylar polis ekipleri tarafından sıkı kontrolden geçirildi. Pantolonlarında kemer olduğu görülen adaylardan bunları çıkarmaları istendi. Adaylar pantolon kemerlerini çıkardıktan sonra salona alınırken, kadın adayların saçlarındaki tel tokalarına dahi el konuldu. Bina girişi yanında bulunan banklar ve çevrede çok sayıda kemer, saat, saç tel tokası, güneş gözlüğü olduğu görüldü. Salonların içerisinden gazetecilerin görüntü almalarına izin verilmedi.
YÖNETMELİK NE DİYOR?
ÖSYM, sınava giriş koşulları yönetmeliğinde adayların yanlarında kolye, küpe, bilezik, yüzük (alyans hariç), broş ve diğer takılar, her türlü plastik, cam eşya ve metal içerikli eşyalarla sınav binalarına girmesine izin verilmeyeceği belirtiliyor.

FOTOĞRAFLI