Bedir ALTUNOK / KARS, () - KARS'a 15 kilometre uzaklıktaki Azat köyünde meraların elden gitmemesi, tarım alanlarına ev ve ahır yapılmasını istemeyen köylüler, traktörlerle geldikleri kent merkezinde eylem yaptı. Polisin Cumhuriyet Caddesi'nde durdurup ikna etmeye çalıştığı yaklaşık 100 eylemci, vali ile görüşmekte ısrar etti. Sloganlar eşliğinde valiliğe yürüyen köylüler sorunlarını Vali Vekili Cevat Uyanık'a anlattı.
Azat Köyü Muhtarı Abdulkadir Çeledir ile birlikte traktör ve otomobillerine binerek Kars’a gelen köylüler, kent girişindeki Cumhuriyet Caddesi'nde polisler tarafından durduruldu. Muhtar Abdulkadir Celedir, Emniyet Müdür yardımcısı Ahmet Aydemir'e durumu anlatarak valiliğe gitmeleri için izin istedi. Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir ise Vali Eyüp Tepe'nin il dışında oldunu belirterek, vali yardımcıları ile görüşmek için aralarında heyet oluşturmalarını istedi. Bunun üzerine köylüler traktörlerini hükümet konağı karşısındaki park alanına çekti ve sloganlar eşliğinde valilik önünde toplandı. Köy muhtarı Çeledir, görüştüğü Vali Vekili Cevat Uyanık'a, "Köyde özellikle tarım arazilerine ahır ve ev yapılmasına karşıyız. Bakanlığa durumu bildirdik. Ancak köyden tarla satın alanlar tarım alanına ev ve ahır yaptırıyor. Bu inşaatların bir an evvel durdurulmasını istiyoruz. Aksi takdirde istenmeyen sonuçlar yaşanabilir" diye konuştu.
Vali Vekili Cevat Uyanık ise muhtar ve köylülere tarım alanlarının üzerine ev ve ahır yapanlar hakkında işlem yapılacağını bildirdi. Vali Vekil Uyanık'ın bu sözleri üzerine ikna olan köylüler traktör ve otomobillerle köylerine döndü.

BA(KS/AK) (FOTOĞRAFLI)