KARS'ın Digor ilçesine bağlı Kocaköy'den içme suyu sorunlarını anlatmak için İl Özel İdare Müdürlüğü önüne gelen bir grup köylü ile özel güvenlik görevlileri arasında arbede çıktı. Köylülerle güvenlik görevlilerini araya giren polisler ayırdı.
Kocaköy Muhtarı Cemalettin Öztürk, 400 hane, 2 bin 400 nüfus, 31 öğretmen 700 öğrencisi bulunan köylerinde 1,5 aydan beri içme suyu sıkıntısı çektiklerini söyledi. Köyden gelen 50 kişilik grupla İl Özel İdare Müdürlüğü önünde yetkililerle görüşmek isteyen Öztürk, "Köye 1,5 aydan beri bir içme suyu deposu yaptırılacak. İhaleyi alan müteahhit kayıp. Köye gelen suyu da kesmişler. Köylü susuz kaldı. Özel idareye geliyorum, 'ekip göndereceğiz' diyorlar. Kimse gelmiyor" dedi.
Açıklamadan sonra köylüler, merdivende oturma eylemine başlayınca özel güvenlik görevlileri ile aralarında arbede çıktı. Olaya müdahala eden polisler ve  Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Aydemir ortamı sakinleştirmeye çalıştı. Daha sonra gruptan 4 kişi, yaşananları gelişmeleri pencereden izleyen İl Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Karadağ ile yarım saat görüştü.
GENEL SEKRETER YARDIMCISI: PROVOKATÖRSÜNÜZ
Görüşmenin ardından heyet sorunun çözüleceği yolunda kesin söz aldıklarını belirtirken, gelişmelerle ilgili görüş almak için gelen gazetecilere Genel Sekreter Yardımcısı Karadağ, "Siz provokasyon yaptınız. Bilinçli bir şekilde bu insanları provoke ettiniz. Provokatörsünüz siz. İnsanların demokratik hakkını kullanması, insanların bir şeyler istemesi kadar doğal bir şey yok. Ama ben yukarıdan sizin ne yaptığınızı gördüm" dedi.