Emrullah KARAKAŞ/DERİK(Mardin), ()- MARDİN'in Derik İlçesi'nde biçerdöverle biçilen buğdayların arasında son anda farkettikleri yaklaşık 2 metre 30 santimetre uzunluğundaki 2 yılanı yakalayan köylüler, bunlarla bir süre oynadı.
Derik İlçesi'ne bağlı Ballova Köyü'nde hasat yapan Mehmet Özek, biçerdöver sürücüsünün son anda farkettiği siyah renkli ve yaklaşık 2 metre 30 santim uzunluğundaki 2 yılan, köylülerin ilgisini çekti. Özek, bir süre oynadığı yılanların dişlerini söktükten sonra serbest bıraktı. Havaların ısınması ile sulak alanlarda sık rastladıkları yılanlar hakkında fazlasıyla bilgi sahibi olduklarını belirten Özek, şöyle dedi:
"Dedelerimden, babalarımdan yılanların diliyle onlara yaklaşmayı öğrendim. Yılanlar çok ürktükleri vakit insanlara zarar verebilir. Biçerdöver sürücüsü, ekinleri biçerken 2 yılanın birbirlerine sarmaş dolaş olduğunu fark etmiş. Bana haber verdiler. Yanlarına yaklaşarak, ıslık çaldım ve 'kibar' bir şekilde boğazlarından tutarak, birbirlerinden ayırdım. Yıllanlar o kadar birbirlerine sarmaş dolaş olmuştu ki, tepki göstermediler. Sanırım yılanlardan biri dişi, biri de erkek. Bu yüzden birbirlerine dolanmışlardı. Boğazlarından tuttuğum gibi köy meydanına getirdim biraz onlarla oynadık ve kimseye zararları olmasın diye dişlerini söküp serbest bıraktım."

FOTOĞRAFLI