BOLU, () - BOLU'nun Mudurnu İlçesi'ne bağlı Yeniceşıhlar Köyü'nde taş ocağı açılması protesto edildi. Doğanın ve su kaynaklarının zarar göreceğini belirten köylüler, taş ocağının faaliyetlerinin durdurulana kadar eylemlerine devam edeceklerini söylediler.
Mudurnu'nun Yeniceşıhlar Köyü'nde taş ocağı açılmasına tepki gösteren yaklaşık 100 kişi bugün ocağa giden yolda toplandı. Köylülere, CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz de destek verdi. Bölgede su kaynaklarının olduğunu belirten köylüler, "Su kaynağımızın ve ormanlarımızın zarar görmesini istemiyoruz. Buralarda hayvanlarımızı otlatıyoruz. Taş ocağı nedeniyle kalkan tozdan tarım arazilerimiz etkilenecek. Ağır tonajlı araçlar köy yolumuzu kullanacak. Taş ocağı her yönüyle hayatımızı ve doğayı etkileyecek. Biz köyümüzde taş ocağı açılmasını istemiyoruz. Taş ocağına ruhsat verilirken bize sorulmadı. Taş ocağının faaliyetleri durdurulana kadar eylemlerimize devam edeceğiz" dediler.
CHP İstanbul Milletvekili Ali Özgündüz, Köy Muhtarı Mehmet Efe ve beraberindekilerle birlikte taş ocağının bulunduğu alanda incelemelerde bulundu. Ali Özgündüz köylülerinin davalarında haklı olduklarını belirterek, konuyu Meclis'e taşıyacağını söyledi. Köy sakinleri daha sonra her şeyin hayırlı gitmesi için dua ederken, Özgündüz de duaya katıldı. Eylem duanın ardından sona erdi.

MÇ(MÇ/AAA) (FOTOĞRAFLI)