VAN’ın Muradiye İlçesi’ne bağlı Uluşar, Topuzarpa, Kocasapan, Ovapınar ve Köşk köyleri sakinleri, yaşadıkları su sorunun yıllardır çözülmemesine tepki gösterdi. Yaklaşık 20 yıldır sulayamadıkları tarlalarından mahsul alamadıklarını belirten köylüler, bu yıl su sorunlarının çözülmemesi halinde kimseye oy vermeyeceklerini söyledi.
Muradiye'ye bağlı Uluşar, Topuzarpa, Kocasapan, Ovapınar ve Köşk köylerinde yaşayan aililer, tarlalarına su verilmemesine tepkili. Kuru tarla üzerinde toplanıp basın açıklaması yapan köylülerden İbrahim Halil Aydın, yıllardır siyasilerin gelip vaatler verererek oy istediğini, ancak daha sonra siyasilerin yüzlerini bile görmediklerini söyledi. Bundan sonra hiçbir siyasinin kendilerinden oy istemeye gelmemesini isteyen Aydın, "Artık kimseye güvenmiyoruz kimse bizden oy istemeye gelmesin" dedi.
'KÖYLERİMİZ ÇÖLE DÖNDÜ'
Latif Şenbülbül ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a seslendi. Başbakan Erdoğan'ın hangi adayı gösterdiyse ona oy verdiklerini anlatan Şenbülbül, "Fakat seçtiğiniz insanlar bu şekilde bize hizmet veriyorlar. İmkanlarımız olduğu halde hizmet gelmediği için bütün köylerimiz çöl haline gelmiş. Siz diyorsunuz ki 'Biz her yerde varız.' Sayın Başbakanım siz burada yoksunuz, milletvekilleriniz de burada yok. Buralarda önce şeker pancarından tutun ay çekirdeğine kadar her şeyi ekiyorduk. Aldığımız ürünleri de satarak geçimimizi sağlıyorduk. Ama şimdi hiçbir ürün alamıyoruz" diye konuştu.
'KÖYLÜLER GÖÇ EDİYOR'
Köylerinde geçimlerini sağlayamayan ailelerin batıya göç ettiklerini de anlatan Şenbülbül, "Köylerde tarım yapamayan aileler köylerini terk etti. Nereye kadar? Kimse tarlasından ürün alamıyor. Bu daha ne kadar devam edecek?" diye tepki gösterdi.