ANKARA'da Zırhlı Birlikler'in Polatlı-Sivrihisar bölgesindeki araziye taşınacak olması, bölgedeki köylüleri de heyecanlandırdı. Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Demirci ile Mülk Köyü sakinlerine ait arazilerin bir bölümünün kamulaştırma çalışmalarına başlandı.
Ankara'daki Zırhlı Birliklerin Polatlı-Sivrihisar ilçeleri hattına taşınmasına ilişkin çalışmalar belirginleşmeye başladı. Bu kapsamda Polatlı sınırındaki Sivrihisar İlçesi'ne bağlı Demirci ile Mülk Köyü sakinleri kamulaştırma çalışmaları hakkında toplantıya çağrıldı. Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin Sivrihisar İlçesi'nde köylülerle yaptığı toplantıda, kamulaştırma bedelleri hakkında tebligat yapıldı. Demirci köyü sakinleri, kamulaştırma kapsamına giren arazilerin sahiplerinden kimisinin belirlenen kamulaştırma bedelini uygun bularak imzaladığını, kimisi için süre istediğini söyledi. Köylüler, Milli Savunma Bakanlığı yetkililerinin köydeki yaklaşık 50 bin dönümlük alanda kamulaştırma çalışması yaptıklarını söyledi.
BÖLGE, ASKERİ KIŞLA İÇİN ÇOK UYGUN
Eskişehir'e bağlı Sivrihisar'ın Demirci ve Mülk köylüleri sakinleri, askeri birliklerin köylerine gelecek olmasından dolayı mutlu olduğunu söyledi. Demirci ile Mülk Köyü, Polatlı Topçu Okulu'na bağlı Acıkır Askeri Kışlası'na da sınır durumunda. Bölge asker birlikler için oldukça geniş bir alana sahip. Zırhlı Birliklerin yanı sıra, İstanbul ve İzmir'deki sınıf okullarının da Polatlı ve Sivrihisar bölgesine taşınacağını ilişkin bilgi gayri bölge halkında bir heyecan oluşturdu. Halk, askeri birliklerin gelecek olmasından dolayı sosyal ve ekonomik hayatın olumlu yönde artacağını düşünüyor.

FOTOĞRAFLI