Behçet DALMAZ/ HAKKARİ,()-HAKKARİ'nin Üzümcü Köyü'nde Orman İşletme Müdürlüğü tarafından 15 köylüye kurulan güneş enerjisi sistemi, bir hafta çalıştıktan sonra arızalandı. Köylüler arızaların giderilmesi için defalarca yetkililere başvurduklarını belirtirken, Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri ise köylülerin teknik ekipleri köyden kovduğunu söyledi.
Hakkari'ye 30 kilometre uzaklıkta bulunan Üzümcü Köyü'nde 2012 yılında Güneş Enerjisi ile Su Isıtma projesi kapsamında 15 aileye güneş enerjisi sistemi kuruldu. Köylülere 3 yılda eşit taksitlerle geri ödemeli bin 610 liraya  mal olan güneş enerji sistemleri, bir hafta çalıştıktan sonra arızalandı. Yaklaşık 2 yıldır sistemden faydalanamadıklarını belirten köylüler, güneş panellerinin çoğunu kırıldığını ve tesisatın da çürümeye yüz tuttuğunu söyledi. Garanti kapsamında sistemin değiştirilmesi için Orman İşletme Müdürlüğü yetkililerine defalarca müracaat ettiklerini aktaran köylüler, "Hakkari'den yetkililer sorunumuzla ilgilenmeyince biz de fabrikayı aradık. Fabrika bize güneş enerji sistemlerinin Karadeniz iklimine uygun üretildiğini belirttiler. Yani bizi kandırmışlar. Bizler mağdur olduk. Bu konuda Orman İşletme Müdürlüğü yetkilileri hakkında şikayetçi olacağız"dedi.
Hakkari Orman İşletme Müdürü Ali Bektaş ise, 20 gün önce arızaların giderilmesi için Kahramanmaraş'tan teknik bir ekip çağırdıklarını belirterek, "Biz köye 3-4 kez teknik ekip gönderdik. Ancak köylüler ekiplerin arızalanan güneş enerjilerine bakmasına izin vermedi. Kırık panelleri değiştirip arızaları giderecektik" dedi.

FOTOĞRAFLI