ŞIRNAK'a bağlı Dağkonak İlk ve Ortaokulu öğrencileri, çevrenin temiz tutulması ve korunması için Türkçe, Kürtçe ve İngilizce yazılı pankartlarla yürüyüş düzenledi.
Dağkonak Köyü ilk ve ortaokul öğrencileri, Türkçe, Kürtçe ve İngilizce hazırladıkları 'Wek Ave Piroz be' (Su gibi hayırlı ol), 'Yeşili Sev Doğayı Koru' ve 'We want park for us and children' (Çocuklar için park istiyoruz) pankartlarla daha temiz bir doğa için yürüdü. Okul öğretmenlerinden Suzan Basan, günlük yaşamda fark yaratmak ve bu farkındalığa dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenlediklerini belirterek, şöyle dedi:
"Projemizle günlük yaşamdaki farkındalığa değinmek istedik. Bunu günlük yaşama aktarmak istedik. Bunun sadece sloganlarla kalmasını değil, onların, daha doğrusu gençlerimizin daha bilinçli bir şekilde ekolojiye, ondan sonra doğaya, daha çok sahip çıkmasını istedik. Bu yüzden bu projeyi yaptık. Bunun küçük yaşta kazandırılması tabi ki daha çok önemli. Bunun sadece üniversite değil, ilk okullarda, ortaokullarda başlatılması gerektiğini düşünüyoruz."
Öğrenciler de, pankartlarla köyü ve çevresini gezdiklerini belirterek, "Köyümüzdeki sokakları gezdik. Yaşıtlarımıza ve köyde yaşayan herkesin temizliğe dikkat etmesini istedik" diye konuştu. Köylü vatandaşlar da yaşadıkları köyün etrafının temiz olmadığını, köylerinin de batıdaki köyler kadar temiz ve düzenli olması isteminde bulundu.