MUĞLA’nın Köyceğiz İlçesi’nde, Belediye’nin, aralarında yabancı uyruklularında bulunduğu hayvanseverlerin de desteğiyle 18 dönümlük alana yaptırdığı 300 köpek kapasiteli hayvan barınağı törenle hizmete açıldı.
Köyceğiz Belediyesi Arıtma Tesisi yanındaki hayvan barınağın açılışına, CHP’nin tekrar aday gösterdiği Köyceğiz Belediye Başkanı Salih Erbay, CHP Muğla Milletvekili Nurettin Demir, Beyobası Belediye Başkanı  CHP’li Besim Özbek, Muğla İl Genel Meclis Üyesi Burak Erbay, Muğla Yabancılar Derneği Başkanı Halil Karanfil ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Belediye Başkanı Salih Erbay, ilçedeki yerleşik yabancıların kendisinden sokak hayvanlarının rehabilite edibeleceği, bir doğal yaşam alanı yapılmasıın istediklerini belirterek, "Bu isteklerini geri çevirmedim. Kendileri ve hayvanseverlerle işbirliği yapıp, 300 köpek kapasiteli birbarınağı ilçemize kazandırdık. Belediye olarak gerekli malzemeyi sağladık, hayvanseverlerimiz de barınağı yaptı. 10 güne kadar sokaklarda başı boş gezen köpek kalmayacak. Hepsini toplayıp, yeni barınağımızdaki doğal ortamlarına salacağız. Eski barınaktaki köpekleri yeni barınağa naklettik. Eski barınağımızdaki dar ortamdan kurtulan köpekler, burada kuyruklarını dikerek özgürce gezinmeye başladı. Artık, ilçemizde köpek saldırma korkusu olmadan rahatça dolabileceğiz. Köpek sahiplerinden de ricam, köpeklerini başı boş bırakmalaları, bahçelerinde beslemeleri. Dışarı saldıklarında da yanlarından ayrılmamaları" dedi.
Hayvanseverler de yeni barınakta hayvanların daha rahat edeceğini belirtip, duydukları memnuniyeti dile getirdi.
18 dönümlük alan yaptırılan, 300 hayvan kapasiteli yeni barınakta, köpeklerin yaş gruplarına ve yavruların annelerinden ayrılmadan bakılabileceği ayrı bölümler, idari bina ve ziyaretçilerin vakit geçirebileceği bir kaferyada yer alıyor.

CK(AÖ/SS) (FOTOĞRAFLI)