MANİSA’nın Kırkağaç ilçesine bağlı Alifakı Köyü’nde yalnız yaşayan 81 yaşındaki Ayşe Sarıtop, hayırsever köy imamı ve öğretmenlerin desteğiyle sıcak bir yuvaya kavuştu.
Alifakı Köyü’nde yalnız yaşayan ve hiç çocuğu olmayan Ayşe Sarıtop’un harap durumdaki evini gören köy imamı ve öğretmenler, bir kampanya başlatarak yaşlı kadını ev sahibi yaptı. Yardım kampanyasına kısa sürede destek bulan köy imamı İlyas Karagöz, bir hafta içerisinde zemin betonunu hazırlayıp kullanım hakkı Alifakı Köyü Cami Derneği’ne ait bir konteyner ev aldıklarını söyledi. Evin içerisini dayayıp döşeyerek Ayşe Sarıtop'u yeni yerine yerleştiren Karagöz, “Yardım kampanyamıza çok kısa sürede destek geldi. Bize destek olarak, canla başla çalışıp çevrelerinden yardımlar toplayan Alifakı İlkokulu öğretmenlerimize, köy halkımıza, İlyaslar ve Akhisar belediyelerine teşekkür ediyorum” dedi.
Yapılan tüm çalışmaları yaşlı gözlerle izleyen Ayşe Sarıtop, “Sıcak bir yuvaya kavuşmanın sevincini yaşıyorum. Bu işe vesile olan herkesten Allah razı olsun” dedi.
Köy İmamı İlyas Karagöz, kullanım hakkı Alifakı Cami Derneği’nde olan konteyner evde ölünceye kadar Ayşe Sarıtop’ın oturacağını söyleyerek, vefatından sonra ise cami derneğinin bu evi, ihtiyacı olanlara tahsis edeceğini açıkladı.