BURSA Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM)'de Kosova Cumhuriyeti'nin 6'ıncı kuruluş yıldönümü coşkuyla kutlandı.
Kosova Üsküp Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından düzenlenen 'Kosova Cumhuriyeti'nin 6'ncı Kuruluş Yıldönümü Kutlama Gecesi', Merinos AKKM Yıldırım Bayezid Salonu'nda gerçekleştirildi. Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli ve Kosova heyetinin de katıldığı kutlama töreni renkli görüntülere sahne oldu.
Kosova'yı tanıyan ülke sayısının 101'i bulduğunu kaydeden Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Ak Parti'li Recep Altepe, "Bursa, Kosova için önemli, Kosova için de Bursa önemli. Çünkü Kosova'da yaşayanların hemen hepsinin Bursa'da akrabaları var. Bursa da Balkan şehri. Kosova ile uzun yıllardır bağlantımız var. 625 yıldır Kosova ile kardeşiz" dedi. Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli de Kosova'nın bağımsızlığına ve ülkeye her zaman destek veren Türkiye'ye teşekkür etti. Pacolli, Kosova'da yaşanan zor dönemleri anlatarak, Bursa'nın kalbinin Kosova için attığını bildiklerini, Türkiye'nin Kosova için de çok önemli bir ülke olduğunu söyledi.
Bağımsızlık kutlaması, halk oyunları ekiplerinin yöresel oyunlarıyla ve şarkılarla renklendi.