BURSA'yı ziyaret eden Kosova Cumhuriyeti Başbakan Yardımcısı Behgjet Pacolli, kalkınma yolunda Bursa ve Türkiye'yle beraber yol almaktan onur duyacaklarını söyledi.
Kosova Diaspora Bakanı İbrahim Makolli, Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Nehat Mustafa, Diyanet Başkan Yardımcısı Eyup Ramadani, Mitrovica, Obiliç, Kamenica ve Priştine belediye başkanları, Kosova'nın Bursa fahri konsolosu Fahrettin Gülener ve Kosova Üsküp Türkleri Dernek Başkanı Recep Gündüz ile birlikte Kosova Cumhuriyeti'nin 6'ncı bağımsızlık yılı kutlaması nedeniyle Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe'yi ziyaret eden Behgjet Pacolli, Kosova'nın kalkınma yolları konusunda Bursa ve Türkiye'nin alacağı rolü görüştü.
Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın 25 sanayi bölgesi, 4000'in üzerinde fabrikası ve kalifiye eleman gücüyle İstanbul'un ardından Türkiye'nin ikinci büyük sanayi kenti olduğunu söyledi. Altepe “Türkiye üretiminin yarısını iki kent olarak biz gerçekleştiriyoruz. 600 bin kişiyle, sadece üretim yapan dinamik bir nüfusumuz var. Yüksek teknolojili ürünleri üretme potansiyeline sahip, yerli tramvay üreterek bu potansiyeli açığa çıkarmış bir iliz. Tarım konusunda da dünyada ünlü ürünlerimiz bulunuyor. Onun için birlikte adım atmalı, birlikte yol almalıyız" dedi.
Başkan Recep Altepe, misafirine el yapımı bir Bursa bıçağı hediye etti, konuk ekibe tarihi belediye binasının meclis salonunu gezdirdi.