Cevdet ŞEN/KINIK (İzmir), () - MANİS'nın Soma İlçesi'ndeki maden faciasında yaşamını yitiren madencilerin büyük bölümünün yaşadığı İzmir'in Kınık İlçesi'nde, Köseler Mahallesi'nde eğitim- öğretim yılı karne töreniyle sona erdi. Birleştirilmiş sınıfta eğitim gören 23 öğrenciden 2'si'nin ölen madenci çocuğu olduğu Köseler İlkokulu'nda, karne sevinci buruk yaşandı.
Geçen 13 Mayıs'ta meydana gelen ve 301 kişinin yaşamını yitirdiği Soma Kömür İşletmeleri A.Ş.'ye ait ocakta meydana gelen facianın yaralarının sarılması ve hayatın normale dönmesi için çalışmalar sürüyor. Faciadan en çok etkilenenlerin başında gelen çocuklar için de çeşitli çalışmalar yapılıyor. İzmir, Manisa, Balıkesir ve İstanbul'dan gelen sivil toplumu kuruluşu üyeleri ve gönüllüler, eğitim öğretim yılının son gününde okullarda çeşitli etkinlikler düzenleyip, hediyeler dağıttı. Bu okullardan biri de faciada ölen madencilerin bazılarının yaşadığı Köseler Köyü oldu.
2'Sİ ÖLEN MADENCİLERİN ÇOCUĞU
Birleştirilmiş sınıfta eğitim gören 23 öğrenciden 2'sinin madenci çocuğu olduğu Köseler İlkokulu'nda karne sevinci buruk yaşandı. Ekmek parası kazanmak için 9 yıldır çalıştığı madende yaşamını yitiren Mustafa Dağlı'nın ikinci sınıf öğrencisi olan oğlu 8 yaşındaki Recep Dağlı ile 28 yaşındaki Evren Sarı'nın kızı 8 yaşındaki Şennur Sarı da bugün karnelerini aldı. Maden faciasında ölen babalarının, karne aldıklarını göremediğine üzülen iki minik öğrenci, buruk karne sevincini yakınlarıyla paylaştı. Tüm notları 5 olan Şennur Sarı, anneannesi Cennet Akgün ve dayısı Muhammet Akgün'e sarıldı.
DAYISINDAN BİLGİSAYAR İSTEDİ
Maden faciasının ardından çeşitli tarihlerde kendilerini ziyarete gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, eşi Emine Erdoğan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı Binali Yıldırım'ı, madende ölen babası için yazdığı 'Canım Babacığım' şiirini okuyarak duygulandıran Şennur Sarı, karne hediyesi olarak dayısından bilgisayar istedi.
Köseler Köyü İlkokulu birleştirilmiş sınıf öğretmeni Giray Kale'nin karneleri kendisinin dağıttığı törenin ardından okul bahçesinde amatör bir grup tarafından konser verildi. Öğrencilere kitap ve kırtasiye malzemesi ile çeşitli figürlerin yer aldığı balonlar dağıtıldı, meyve suyu ve kurabiye ikram edildi.
Köseler İlkokulu'nda hizmetli olarak çalışan ve maden faciasında oğlu sadık Çakır ve damadı Ahmet Şen'i kaybeden Ramazan Çakır da kömür ocağında yaşanan kazadan sonra hiç izin kullanmadan görevine devam ettiğini söyledi. Ramazan Çakır, "Okulda acımı biraz olsun unutuyorum. Buradaki çocukların hepsi benim evladım. Şimdi okulların tatile girdi ne yapacağımı bilemiyorum" dedi.

FOTOĞRAFLI