ANTALYA, () - ANTALYA bölgesinde, koruma altındaki yaban hayvanlarından şahinleri internet üzerinden satmaya çalışanlar suçüstü operasyonlarla yakalandı.
Orman ve Su İşleri Bakanlığı 6'ncı Bölge Müdürlüğü Antalya Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, Antalya Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Güllükdağı (Termessos) Şefliği ekipleri, 17 Mart'ta bir ihbarı değerlendirerek, internet üzerinden bir şahini (buteo buteo) satmak isteyen kimliği tespit edilmiş şahsa suçüstü operasyon düzenledi.
Orman Şube Müdürlüğü ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, 20 Mart'ta yine ihbar üzerine harekete geçerek ikinci bir şahin satışını ortaya çıkardı. İnternetten kızıl şahin (buteo rufinus) satmak isteyen kişiye Serik İlçesi'nin oteller bölgesinde suçüstü yapıldı.
Her iki olayda da şahıslara 7 bin 500 TL tazminat bedeli ve 2 bin 556 TL idari para cezası olmak üzere toplam 10 bin 56 TL cezai işlem uygulandı. Şahinler ise tedavi ve rehabilite edilmeleri için Antalya Büyükşehir Hayvanat Bahçesi'ne teslim edildi.
Şahinler bakımlarının ardından doğal yaşam alanlarına bırakılacak.

PM(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)