AYDIN’ın Nazilli İlçesi'ndeki gençler, Gezi Parkı eylemleri sırasında yaşamını yitiren iki kişinin adını yaşatmak için kütüphane oluşturacak. Üniversite öğrencisi 19 yaşındaki Ali İsmail Korkmaz ve 20 yaşındaki Mehmet Ayvalıtaş’ın adını taşıyacak kütüphane için kitap bağış kampanyası başlatıldı.
Nazilli Fikir Kulüpleri Öğrencileri, Eskişehir'de geçen 2 Haziran gecesi Gezi Parkı eylemlerinde dövüldükten sonra 10 Temmuz'da tedavi gördüğü hastanede ölen Ali İsmail Korkmaz ve Ümraniye’de gerçekleşen yürüyüş sırasında bir aracın çarpması sonucu yaşama veda eden Mehmet Ayvalıtaş’ın adını verecekleri kütüphane için kitap bağış kampanyası başlattı.
FKF Nazilli Sözcüsü Gamze Özdemir ve FKF üyesi Dilaver Öztürk, Alevi kökenli Ali İsmail Korkmaz ve Mehmet Ayvalıtaş Kütüphanesi’ni Nazilli Cemevi’nde oluşturmak için yola çıktıklarını söyledi. Gamze Özdemir, arkadaşlarının davalarında sürecin nasıl ilerlediğini takip ettiklerini belirtti. Özdemir, "Arkadaşlarımız gerici AK Parti iktidarı tarafından katledilmiştir. 11 yıllık iktidarın uygulamalarına karşı sokağa çıkan arkadaşlarımız gerici iktidarın taşeronları tarafından öldürülmüştür. Katillerin aleni bir şekilde korunduğunu mahkeme süreçlerinde görüyoruz. Halkımızın bu adaletsizliğe gereken cevabı vereceğine eminiz. Haziran direnişinde yitirdiklerimizin acısı bizim AK Parti diktatörlüğüne karşı daha fazla bilenmemizi sağladı. AK Parti Haziran'da da sokağa çıkan milyonlarca insanı döverek, gazlayarak ve öldürerek korkutabileceğini düşündü. Ancak yanıldı. Bu ülkenin gençleri olarak AK Parti ve benzer iktidarlardan tamamen kurtulana kadar mücadelemizi devam ettireceğiz" diye konuştu.
'BİZİM SİLAHIMIZ FİKİRLERİMİZ VE KİTAPLARIMIZ OLACAK'
Daha özgür ve adaletli bir ülke kurmanın mücadelesini devam ettireceklerini belirten Özdemir, korkmadıklarını söyledi. Özdemir, "Onlar bizden korksun. Çünkü onlar, gericiliği ve karanlığı, bizlerse aydınlık bir ülkeyi ve umut dolu bir geleceği temsil ediyoruz. Gericiler bilimden, bilgiden, kitaptan korkarlar. İşte bu yüzden bizim silahımız fikirlerimiz ve kitaplarımız olacak. Bu yüzden kütüphane oluşturuyoruz ve kütüphanemize kaybettiğimiz arkadaşlarımızın isimlerini veriyoruz" dedi.