BURSA'nın Orhangazi, Gemlik ve İznik Ticaret ve Sanayi Odaları ile Yalova Ticaret ve Sanayi Odaları, Gebze-Orhangazi-İzmir Otoyolu ve Körfez Geçiş Projesi kapsamında Samanlı tüneli çıkışında Ortaköy yakınlarında inşa edilecek olan dinlenme tesislerinin işletim hakkını almak için harekete geçti.
Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nın daha önce Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası ile ortak yürütmeyi planladığı çalışmaya Yalova ve İznik Ticaret ve Sanayi Odaları da dahil edildi. Buna göre Orhangazi, Yalova, Gemlik ve İznik Ticaret ve Sanayi Odaları, Orhangazi TSO bünyesinde kurulan şirkete ortak olup, otoyol dinlenme tesisinin işletmeciliğini birlikte yürütecek.
Yalova-Orhangazi ve Gemlik'ten geçecek olan Gebze-Orhangazi-İzmir otoyolunun dinlenme tesislerinin işletme hakkını almak için ilk girişim Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'ndan gelmişti. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası, otoyol dinlenme tesisinin işletmesini alabilmek için oda bünyesinde şirket kurmuştu. Orhangazi TSO ile Gemlik TSO arasında daha önce konu ile ilgili yapılan görüşmeler devam ederken, projeye Yalova da dahil oldu. Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan'ın yönetim kurulu üyeleri ile birlikte Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nda görüşmelere katılacağı bildirildi. Orhangazi Ticaret ve Sanayi Odası'nın öncülüğünde 4 odanın, Orhangazi TSO bünyesinde kurulan şirkete ortaklıklarının tamamlanmasıyla bakanlık nezdinde görüşmelere başlayacağı belirtildi. IA/(FK)(Fotoğraflı)