İSVİÇRELİ hayvan bakıcısı ve eğitmeni 24 yaşındaki Melanie Frutiger, köpeği 'Lili' ile birlikte bisikletle çıktığı dünya turunda 3 bin kilometre pedal çevirdi. 3 yıl sürecek yolculuğu boyunca 20 bin kilometre pedal çevirmeyi hedefleyen Frutiger, 215 gün önce başladığı yolculuğu sonunda Antalya'nın Demre İlçesi'ne ulaştı.
İsviçre'nin başkenti Bern yakınlarındaki Langenthal kentinte hayvan bakıcılığı ve eğitmenliği yapan Melanie Frutiger, 'Lili' adlı köpeğiyle bisikletle 3 yıl sürecek dünya turuna çıktı. 15 Mayıs'ta bisikletinin arkasına taktığı sepete Lili'yi koyarak Langenthal'den pedal çevirmeye başlayan Frutiger, yolculuğu boyunca İtalya, Slovenya, Hırvatistan'ı geçti. Hırvatistan'dan gemiyle Yunanistan'a geçiş yapan Melanie Frutiger, geçen 15 Ekim'de İpsala Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yaptı.
İSTANBUL'DA KAZA YAPTI
Edirne'den İstanbul'a pedal çeviren Melanie Frutiger, burada geçirdiği trafik kazası nedeniyle 2 gün hastanede tedavi gördü. Bir otomobilin bisikletine çarpması sonucu hafif yaralanan Frutiger, tedavisinin ardından Çanakkale, Balıkesir, İzmir, Aydın ve Muğla'yı takip ederek Ege sahillerini gezdi. 215 gün süren yolculuğu sonunda Antalya'nın Demre İlçesi'ne gelen Frutiger, tarihi ve turistik yerleri dolaştı, fotoğraf çekti.
3 BİN KİLOMETRE PEDAL ÇEVİRDİ
Şu ana kadar köpeği Lili ile 3 bin kilometre pedal çeviren Melanie Frutiger, Türkiye üzerinden İran'a gidecek. Oradan Hindistan, Çin, Moğolistan, Rusya, Ukrayna ve Polonya'ya geçecek olan Melanie Frutiger, 3 yıl sonunda 20 bin kilometre pedal çevirdikten sonra evine yani İsviçre'ye dönecek.
BAZEN ÇADIRDA BAZEN OTELDE KALIYOR
İstanbul'daki trafik kazası dışından yolculuğu boyunca şu ana kadar bir sorun yaşamayan Melanie Frutiger'in önündeki en büyük engel soğuk kış mevsimi. Elverişsiz hava şartları nedeniyle ilerlemekte sıkıntı yaşayan Frutiger, geceleri hava uygun olduğunda çadırda kalıyor. Soğuk günlerde ise otelde kalıyor.
TÜRKİYE'DE SIKINTI YAŞAMADI
Türkiye'de yolculuğu boyunca hiçbir sorun yaşamadığını anlatan Melanie Frutiger, hedefinin bisikletle tüm dünyayı gezmek olduğunu söyledi. İsviçre'den başladığı yolculuğu boyunca kendisini zorlayan tek şeyin hava şartları olduğuna dikkati çeken Futiger, "Her gün koşullara göre planım değişiyor. Belirlediğim takvime göre yolculuğum 3 yıl sürecek. İlk hedefim Hindistan'a ulaşmak. Türkiye, çok misafirperver bir ülke. İnsanlar, her yerde sizi yemeğe, çaya davet ediyor. Bu nedenle Türkiye'de bulunduğum süre içinde sıkıntı yaşamadım" dedi.