KONYA’da, İşçi Partisi ve Türkiye Gençlik Birliği (TGB) üyeleri, İstanbul merkezli yapılan yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna dikkat çekmek için ayakkabı kutulu eylem yapıp hükümeti istifaya davet etti. 
Zafer Meydanı’nda toplanan İşçi Partisi ve TGB üyesi yaklaşık 50 kişi, 2 bakanın oğlunun da tutuklandığı yolsuzluk ve rüşvet operasyonu ile ilgili protesto gösterisi düzenledi. Ellerinde 'Çocuklarınıza çalmayı değil, çalışmayı öğretin', 'Hırsızların bir imparatoru var, hesabı millet sorar', 'Hükümet istifa, halk iktidara', 'Hükümet çökmüştür, kanalizasyon patlamıştır' yazılı döviz taşıyan grup, bir süre 'Birleşe birleşe kazanacağız', 'Yolsuzlardan hesabı gençlik soracak, hükümet istifa' sloganı attı.
Grup adına açıklama yapan İşçi Partisi Konya İl Başkanı Kazım Koçer, "Yaşananlar basit bir yolsuzluk olayı değildir. Vurgun rejimleri halkın karşısında artık çırılçıplaktır. Devlet çıkar çetelerinin elinde mafyalaşmıştır. Okyanus ötesinden yönetilen tertip çetesi Abdullah Gül’ün de içerisinde yeni bir plan peşindedir. Yeni figüranlar, yol yakınken dönün. Pişman olursunuz" dedi.
Grup, operasyonda tutuklanan Halk Bankası Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutuları içinde para bulunmasına da dikkat çekmek için yerde bulunan ayakkabı kutularını tekmeleyip üzerine bastı. Grup daha sonra sessizce dağıldı.