Mehmet Kayhan YILDIZ/KONYA, () - KONYA'da, '5 Haziran Dünya Çevre Günü' etkinlikleri kapsamında bin 700 ilkokul öğrencisi, Kent Meydanı'nda bedenleriyle 'Çözüm Bende' yazısı yazarken, yaklaşık 1200 metre çapı bulunan Alaaddin Tepesi etrafında da sevgi çemberi oluşturdu. Çözüm bende sloganı atan öğrenciler, el ele tutuşarak vatandaşlara sevgi mesajı verdi.
Etkinliği gerçekleştiren Sürdürülebilir Çevre Derneği Başkanı Ahmet Ziya Gündüz, "Konya'da Alaaddin Tepesi etrafında sevgi çemberi oluşuturuyuruz. Amacımız 'Çözüm bende' sloganı ile çevrenin ne kadar nazik ve kırılgan olduğunu hatırlatmak ve farkındalık oluşturabilmek. Aslında çocuklarımız çevreyi kirletenler değil. Çözüm bende diyerek büyüklerine örnek olmaya çalışıyorlar. Çözüm bizde. Eğer biz temiz olursak heryer temiz olur" dedi.
Programa katılan Konya Vali Yardımcısı Fazlı Akgün de çevre kaynaklarının hızla tükendiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
"Öğrencilerimiz üzerlerine giydikleri tişörtlerde olduğu gibi 'Çözüm bende' diyorlar. Bu yaşta başlamak üzere çocuklarımıza çevre bilincini ne kadar verirsek gelecekte de daha yaşabilir şehir ve ülkeler yaratmak ancak mümkün olabilecektir. Dünyada çevre kaynakları hızla tükeniyor. Dünyanın buna dayanması mümkün değil. Geleceğin büyükleri olan çocuklarımıza daha yaşanabilir çevre bırakmak da biz büyüklerin birinci öncelikli görevi. Bu ülkede yaşayan herkesin bu konuda yapaması gereken bir şeyleri vardır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza da bu konuda güveniyorum. Daha yaşanabilbilir bir Türkiye ve dünya yaratmak için de hep birlikte el ele çalışmamız gerektiğini düşünüyorum."
Vatandaşların şaşkın bakışları arasında Alaaddin Tepesi etrafında el ele tutuşarak sevgi çemberi oluşturan öğrenciler daha sonra programı sonlandırdı.

MKY(İA/BT) (FOTOĞRAFLI)