Özgür ÖZTÜRK/ANTALYA, () - ANTALYA'nın dünyaca ünlü Konyaaltı sahili artık ücretsiz. Sahilde duş, şezlong ve şemsiye gibi hizmetlerin yanı sıra, ücretsiz internet hizmeti de başlatıldı.
Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan düzenlemelerin ardından Konyaaltı Sahili için açılış töreni düzenlendi. Törene, Başkan AK Partili Menderes Türel ve eşi Ebru Türel, AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, AK Parti İl Başkanı Mustafa Köse ve davetliler katıldı. 7 bin şezlong, 3 bin 500 şemsiye ve 3 bin 500 masanın ücretsiz kullanıma sunulacağı sahil boyunca ücretsiz internet hizmeti de başlatıldı.
'ANTALYA HALKINA HEDİYE EDİYORUZ'
Antalya halkıyla Konyaaltı Sahili'ni daha güzel ve halkın istediği imkanlarla buluşturduklarını söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Türel, "Bugüne kadar Konyaaltı Sahili'nde halkımızın aldığı hizmetler maalesef ücretliydi. Bundan sonra halkımız Konyaaltı Sahili'nin bütün güzelliklerinden bir tek kuruş ödemeden istifade edebilecek. Konyaaltı Sahili'ni Antalya halkına hediye ediyoruz. Konyaaltı Antalya'nın mücevheridir ve biz bu mücevheri halka hediye ediyoruz" dedi.
'SAHİLDE ENGELLERİ KALDIRDIK'
Başlangıçta 7 bin şezlong, 3 bin 500 şemsiye ve sehpanın yanında engelli vatandaşların da sahilden ve denizden yararlanabilmesi için engelli araçları ile rampaların yerleştirildiğini aktaran Başkan Türel, "Engelli vatandaşların ihtiyaçları için engelli tuvaletleri ve soyunma kabinlerini de hizmete sunmuş olacağız. Maalesef Antalya gibi bir sahil kentinde engelli kardeşlerimiz bugüne kadar denize ulaşmakta da engelli durumdaydılar. Şimdi onları engelsiz bir şekilde sahille buluşturacağız" diye konuştu.
ANTALYALILAR'A EMANET EDİYORUZ
Sahilin güvenliği ve temizliğinin belediyenin sorumluluğunda olduğunu aktaran Başkan Türel, "Biz burada Milli Emlak Genel Müdürlüğü'ne de 1 milyon lira civarında bir bedel ödüyoruz. Ama tabi bu ücretler bedelsiz olunca bunu çıkartmak mümkün değil. Ama biz halkımızın hizmetinde olduğumuzda hiçbir zaman maddiyatı düşünmeyiz. Çünkü halka hizmetin hakka hizmet olduğunu düşünen bir anlayışta hizmet ediyoruz. Bu kadar özendiğimiz sahili Antalyalılara ve turistlere emanet ediyoruz. Biz burada en kaliteli hizmeti en temiz şekilde sunacağız. Konyaaltı Antalyalılara armağan olsun" diye konuştu.
ENGELLİ GENCİ DENİZE GÖTÜRDÜ
Başkan Türel ve beraberindekiler daha sonra sahile indi. Engellilerin denize girebilmesini sağlayan engelli araçlarındaki vatandaşlarla sohbet eden Başkan Türel, bir engellinin denize girmesine yardımcı oldu. Bazı vatandaşlar yapılan hizmetlerin yerinde olduğunu belirtirken, bazıları da eksikliklerden bahsetti ve giderilmesini istedi.

FOTOĞRAFLI