KONYAALTI Belediyesi, 2010 yılında başlattığı 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi' ile yılda ortalama 35 ton atık yağ elde ediyor.
Konyaaltı Belediyesi çevreye ve insan sağlığına büyük zarar veren atık yağları, geri dönüştürerek ülke ekonomisine kazandırıyor. 2010 yılında başlatılan 'Bitkisel Atık Yağ Toplama Projesi' kapsamında yılda ortalama 35 ton atık yağ, biodizel olarak ülke ekonomisine kazandırılıyor.
YILDA ORTALAMA 35 TON ATIK YAĞ
Konyaaltı Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nce yürütülen proje kapsamında ilçede özellikle yoğun yaşam alanlarını oluşturan site içlerine atık yağ toplama konteynerleri yerleştirildi. Vatandaşları konu hakkında el broşürleriyle bilgilendiren Konyaaltı Belediyesi, proje kapsamında evlerden ve iş yerlerinden yılda ortalama 35 ton atık yağ topluyor. Toplanan yağ, ilgili kurumlarca ‘biodizel’e dönüştürülerek ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.
Özellikle ev hanımlarını kampanyaya destek vermeye davet eden Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek atık yağların, çevreye ve insan sağlığına büyük zarar verdiğine dikkat çekti. Çevreye ve insan sağlığına duyarlı bir belediye olduklarının altını çizen Başkan Böcek, şöyle konuştu:
“Kullanılmış bitkisel atık yağlar atık su kirliliğinin yüzde 25’ini oluşturmakta. 1 litre atık yağın lavabolardan dökülmesi, 1 milyon litre içme suyunu kullanılamaz hale getirmekte ve yüzey sularında yaşayan canlı hayatını tehlikeye sokmakta, lavabolara dökülen atık yağlar boru kesitlerini daraltmakta ve kanalizasyon sistemlerinde tıkanmalara sebep olmakta." (FOTOĞRAFLI)