'O Ses Türkiye' yarışmasındaki performansı ile tüm Türkiye'nin beğenisini toplayan Zonguldaklı 26 yaşındaki Hasan Doğru'nun, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Yılmaz için hazırlayıp internette paylaştığı seçim şarkısı ile ilk kez sesini duyurduğu ortaya çıktı. Hasan Doğru'nun babası Davut Doğru, oğlunun üniversitede okurken bir taraftan da lokantada kendisine yardım ettiğini belirterek, "Onunla gurur duyuyorum" dedi.
'O Ses Türkiye'de söylediği İtalyanca şarkı ile 4 jüri üyesini kendisine hayran bırakan Bülent Ecevit Üniversitesi Devlet Konservatuvarı Opera Bölümü mezunu Hasan Doğru, sesinin yanında sempatik ve mütevazı tavırlarıyla da sosyal paylaşım sitelerinde en çok konuşulanlar arasında yer aldı. Hem üniversitede hem de mezun olduktan sonra babasının Kozlu Beldesi'ndeki lokantasında çalışan Hasan Doğru, 12 Haziran 2011 seçimlerinde Eskişehir'den bağımsız milletvekili adayı olan Ahmet Yılmaz için hazırladığı seçim şarkısı ile ilk kez sesini duyurdu.
SEÇİM ŞARKISI REKOR KIRDI
25 Nisan 2010'da tekel bayiinde kendisini bıçakla bacağından yaralayan 4 kişiyi içki şişelerini atarak kovalarken güvenlik kamerasına yansıyan görüntüleri internette tıklanma rekoru kırınca aday olan Ahmet Yılmaz'ın şarkısı, internette büyük ilgi gördü. Hasan Doğru'nun, 4'üncü sınıf öğrencisiyken Ahmet Yılmaz'ın fotoğrafları eşliğinde seslendirerek klip haline getirdiği sözü, müziği ve bestesi kendisine ait 'Tekel savaşçısı Ahmet abi' adlı şarkısı internette en çok tıklananlar arasında yer aldı.
Hasan Doğru'nun seslendirip yine internette paylaştığı, 263 madencinin öldüğü 3 Mart 1992'de Türkiye Taşkömürü Kurumu Kozlu Maden Ocağı'ndaki grizu faciasını anlatan şarkı da ilgi gördü. Söz ve müziği Fahri Bozbaş'a ait şarkı, O Ses Türkiye yarışmasından sonra bir çok sitede paylaşıldı.
'OĞLUMLA GURUR DUYUYORUM'
Kozlu'da 1997'den bu yana lokanta işleten 51 yaşındaki Davut Doğru, oğlunun üniversitede okurken bir taraftan da yanında çalışarak lokantada kendisine yardım ettiğini söyledi. Oğluyla gurur duyduğunu belirten Davut Doğru, şöyle konuştu:
"Liseden sonra hem yanımda çalıştı hem okudu. Yemek dışında her şeyi yapıyordu. Garsonluk yapıyordu, sevis açıyordu, kasaya bakıyordu. Müziğe karşı çok istekliydi. Zaten istekli olmasa bu seviyelere gelemezdi. Konservatuarın yanında tiyatro da yapıyordu. Provalara gidiyordu. Hepsine koşturuyordu. Daha önce yarışmalara ben de katılmasını söyledim. Ama beni dinlemedi. Arkadaşlarının teşvikiyle başvurdu ve katıldı. Duyan herkes tebrik etti. Ben de çok memnun oldum. Onunla gurur duyuyorum. Bundan sonrası ona kalmış bir şey. Başarılı olacağına inanıyorum."