ANTALYA Devlet Senfoni Orkestrası'nca gerçekleştirilen yılbaşı konserinde 'Vokaliz' grubu sahneye şarkıların notalarının konulduğu kutuyla çıktı.
Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'nın dün akşam düzenlenen yılbaşı konserinde, çok sesli 'Vokaliz Grubu', Orhan Orhun yönetiminde sahne aldı. Bir yandan 1960, 1970 ve 1980'li yılların unutulmayan şarkıları ile Eurovision Şarkı Yarışması'nda Türkiye'yi temsil eden şarkılara yer veren grup, hiç enstrüman kullanmadan makamsal doğu ve batı müziklerini de birlikte sundu, izleyicileri yaptıkları şovla neşelendirdi.
KUTUDAN ŞARKI NOTALARI ÇIKTI
'Vokaliz' adlı grubun solistleri Gökçer Alp (tenor), Cihan Kurtalan (tenor), Tolga Gülen (bariton), Cengiz Ünal (bariton), Umut Durmuş (beat box), Mehmet Tıknaz (bas), ikinci bölümde ellerinde kutuyla sahneye çıktı. İzleyicilere, 17 Aralık operasyonunda banka müdürünün evinde dolarların bulunduğu ayakkabı kutularını hatırlatan kutudan, seslendirilen eserlerin notaları çıktı.
Kutudan notaları alan grup üyeleri sahneden Atatürk'ün 'Sanatsız Kalan Bir Milletin Hayat Damarları Kopmuş Demektir' sözü hatırlatılarak, 2014 yılının Mayıs ayında devletin sanat kurumlarının kapatılması kararına dikkat çekti. Grup üyeleri, izleyicilere "Antalya Devlet Senfoni Orkestrası'na, operaya, tiyatroya sahip çıkın" çağrısında da bulundu.
GENÇLİK MARŞI İLE SONLANDI
Antalyalılara şarkılarla, türkülerle unutamayacakları bir gece yaşatan Vokaliz Grubu, Türk Sanat Müziği eserleri arasına zaman zaman İtalyan eserlerini de serpiştirdi. Konserde patlak göz maskeli koro şefi Orhun Orhon'un keman şovu da beğenildi. Konser, 'Gençlik Marşı' ile sonlandı.