YILLARCA hakimlik yapan, emekli olduktan sonra da kursa gidip klarnet öğrenerek orkestrada görev alan 62 yaşındaki Günay Devrim'in, konser sırasında kalbi durdu. Arkadaşlarının kucağında sahneden indirilen Günay Devrim, ilk müdahaleyle iki kez duran kalbi çalıştırılıp yaşama döndürüldü, ardından da kaldırıldığı hastanede by- pass ameliyatı ile tıkalı 3 damarı değiştirildi.
Çeşitli illerde görev yaptıktan sonra Bursa Tapu Kadastro Mahkemesi Hakimi iken 6 yıl önce emekli olan evli ve 3 çocuk babası Günay Devrim, Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin açtığı müzik kursunda klarnet öğrendi. Bu enstrümanı çalmadaki becerisi nedeniyle, Büyükşehir Belediyesi Orkestrası'nda görev aldı. Amatör olarak görev yapan bu orkestranın yanı sıra, iki yıldır Nilüfer Kadın Korosu'nda orkestrada klarnet çalan Günay Devrim, bu korunun cumartesi günü Buz Park'ta düzenlenen 'Yeni Yıla Merhaba' konserinde arkadaşlarıyla birlikte sahnede yerini aldı.
Orkestradaki arkadaşlarının 'Baba' dediği emekli hakim Günay Devrim, eğitim ve kadın dernekleri yararına düzenlenen konsere neşe içinde başladı. Şef Dr. Aysel Gürel yönetimindeki Nilüfer Kadın Korosu, konserin ikinci şarkısı nihavent makamındaki 'Sevil Neşelen, Sevme Yanarsın'ı söylerken, Günay Devrim klarnete üfleyemedi ve ağzını tutarak öksürmeye başladı. Koro arkadaşları ne olduğunu anlamaya çalışırken, klarneti elinden düşen Günay Devrim, olduğu yere yığılıp kaldı.
2 KEZ DURAN KALBİ ÇALIŞTIRILDI
Günay Devrim, orkestradaki arkadaşlarının kucağında sahneden indirildi. Kravatı çözülen Devrim'e konseri izleyenler arasında bulunan Kızılay İlkyardım Eğitmeni Sevim Tanrıkulu ilk müdahaleyi yaptı ve hemen 112 Acil Servis'e haber verildi. İki kez duran kalbi, müdahaleyle çalıştırılıp yaşama döndürülen Günay Devrim, gelen 112 Acil Servis ekibinin olay yerinde müdahalesinin ardından hastaneye kaldırıldı.
Günay Devrim, acil olarak by- pass ameliyatına alındı ve tıkalı olan 3 damarı değiştirildi. Yoğun bakımda tedavisi süren Devrim'in sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi.
"KONSER BİTMEDİ, SAHNEYİ TERK ETMEK YOK HAKİM BEY!"
Nilüfer Kadın Korosu Şefi Dr. Aysel Gürel, emekli hakim Günay Devrim’in 2 yıl önce koroya geldiğini, bu süre içinde kendisini çok geliştirdiğini anlatırken, "Burada bir nevi terapi görüyordu. Daha önce iki kez kalp krizi geçirmiş, ancak olmamıştı. Belki de konserde bu olayın olması hayatını kurtardı. İlk yardım görevlisinin de orada bulunması büyük şanstı" dedi. ------- KUTU ---------- Koro şefinin duygusal mektubu KADIN Korosu’nun internet sitesinde 'Şefin Mektubu' köşesinde de Günay Devrim’e seslenen Nilüfer Kadın Korosu şefi Dr. Aysel Gürel, 'Konser bitmedi. Sahneyi terk etmek yok hakim bey' başlıklı bir yazı kaleme aldı. Yazısında duygulu bir sözler Günay Devrim’in koroyla tanışmasını anlatan Gürel, koro arkadaşına da şu sözlerle seslendi:
"Şunu bil ki; aileni, bizleri ve klarnetini terk edip gidemezsin. Klarnetinin nefesi bitmedi ki, senin nefesin nasıl biter? Daha üfleyecek o kadar çok nota var ki, sen üfledikçe o notalar hayat bulacak, sen üfledikçe şarkılar dillenecek nefesinde. Sen de kalkmış, üflemeyi kesmek istiyorsun kendince. Yok öyle hakim bey, yok öyle. Daha nice notalar nefesinde üflenmek için sıra bekliyor. Üfle ki ortam şenlensin; üfle ki korondaki 106 kız kardeşin neşe bulsun.. Daha nice konserler var önümüzde. Daha nice hayırlara vesile olacağız birlikte. Hani hep derdin ya; ‘Benim hiç kız kardeşim yok iken Allah bana 106 tane verdi’ diye. Ne 106’sı? Bugün senin için dua eden o kadar çok kız kardeşin oldu ki tahmin bile edemezsin."