ACILI AİLELERİ ZİYARET
Manisa'nın Soma İlçesi'nde 301 kişinin ölümüyle sonuçlanan maden faciası için ilçeye gelen Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Hulusi Akar, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu, Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Akın Öztürk, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Servet Yörük, Madenci Şehitliği ziyaretinin ardından güvenlik görevlisi olarak çalıştığı kulübesinden çıkıp, arkadaşlarını kurtarmak için girdiği madende can veren 22 yaşındaki Tayyip Şenlik'in Zafer Mahallesi, Fazilet Sokak'taki evine geçti.
Komutanlar anne Ayşe ve baba Hasan Şenlik'e başsağlığı diledi. Madenden yaralı kurtulan Nail Kılıç'ı da Turgutalp Mahallesi Atatürk Caddesi'ndeki evinde ziyaret edip, 'geçmiş olsun' diyen Orgeneral Özel, eşi Demet Kılıç ile de bir süre sohbet ettikten sonra Kaymakamlı'ğa geçip Kaymakam Mehmet Bahattin Atçı'yı ziyaret etti.
Atçı tarafından kaymakamlığın önünde karşılanan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, daha sonra binaya girdi. Kaymakamlıkta yaklaşık yarım saat kalan Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, burada maden faciasıyla ilgili bilgi aldı. Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel, daha sonra Kaymakamlık'tan ayrılıp kuvvet komutanları ile birlikte Ankara'ya dönmek üzere Akhisar'a hareket etti.
Yaşar ANTER/SOMA (Manisa), ()

İÖ(SS) (FOTOĞRAFLI)