Murat KİBRİTOĞLU/ADANA, () - ADANA'da, Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 175'nci yıldönümü düzenlenen toplantıda Şehit Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir ve Gazi Astsubay Hasan Arısoy'un özgeçmişleri okunurken, aralarında Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun da bulunduğu çok sayıda kişi gözyaşlarını tutamadı.
Adana Büyükşehir Belediyesi Tiyatro Salonu'nda düzenlenen kutlama programına Adana Valisi Mustafa Büyük, 6'ncı Mekanize Piyade Tümen Komutanı Tümgeneral Bahadır Köse, 10'uncu Tanker Üs Komutanı Tuğgeneral Serdar Gülbaş, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, şehit ve gazi yakınları ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Programın açılış konuşmasını yapan Tuğgeneral Hamza Celepoğlu, Jandarma teşkilatı hakkında bilgi verdi. Daha sonra Şehit Jandarma Üsteğmen Muhammet Ali Demir ve Gazi Astsubay Hasan Arısoy'un özgeçmişleri, fotoğrafları sinevizyonda gösterilirken okundu. Salonda Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hamza Celepoğlu'nun aralarında bulunduğu çok sayıda kişi, gözyaşlarına hakim olamadı. Daha sonra Şehit Muhammet Ali Demir'in babası Cumali Demir ve Gazi Astsubay Hasan Arısoy, sahneye çıkarak teşekkür konuşması yaptı.
En yaşlı jandarmalara ve düzenlenen şiir yarışmasında başarı kazananlara ödülleri de verildi. Daha sonra şehit ve gazi çocukları ile jandarmanın sorumluluk alanlarında yaşayan ailelerin çocuklarından oluşturulan, 'Bu Toprakların Çocuklarının Kardeşliği Korosu' sahne aldı. Marşlar söyleyen çocuklar daha sonra, 'Memleketim' şarkısını söylerken göğüslerinde sakladıkları Türk bayraklarını protokol üyelerine verdi.

FOTOĞRAFLI