İZMİR’de ev kadını Hamdiye Atasoy, beynindeki tümör nedeniyle komada olan emekli polis memuru eşi Mehmet Atasoy adına alınan kredi kartları nedeniyle 30 bin TL’lik borç çıkmasına isyan etti. Bilinci kapalı eşinin arkadaşı tarafından dolandırıldığını ileri süren Atasoy, "Eşim komada, her gün bankalara olan borç nedeniyle avukatlar evimize hacze geliyor. Haberimiz olmayan borç için bunları yaşıyoruz. Ne yapacağımızı şaşırdık. Kendimizi temize çıkarmak istiyoruz" dedi. 
Kentte yaşayan 2 çocuk babası emekli polis 60 yaşındaki Mehmet Atasoy, beynindeki tümör nedeniyle 1.5 yıl önce yatağa bağımlı hale geldi, bilincini kaybetti. Atasoy, bir ay önce de rahatsızlığının giderek artmasıyla kaldırıldığı Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedaviye alındı. Atasoy’un Beyin Cerrahisi Servisi’ndeki koma hali sürerken, umutla iyileşmesini bekleyen eşi Hamdiye Atasoy, son günlerde evine hacze gelinmesinin şokunu yaşadı. Bir yandan eşinin hastalığıyla uğraşan, bir yandan da anlam veremediği durumu araştıran Atasoy, çaresiz kalınca yaşadıklarına isyan etti. Eşinin konuşamaması nedeniyle ne olduğunu bir türlü çözemeyen Hamdiye Atasoy, bankalara olan 30 bin TL’lik borcun evlerine sürekli gelen eşinin arkadaşı tarafından yapıldığını ileri sürdü.
'TEMİZE ÇIKMAK İSTİYORUZ'
Eşi adına kredi kartlarının arkadaşı tarafından çıkarıldığını öne süren Hamdiye Atasoy şunları canlattı:
"Yaklaşık 1.5 yıldır kendinde olmayan eşimin ve bizim bu borcu yapmamız mümkün değil. Biz onun iyileşmesi için mücadele ederken, evimize hacze gelinmesi ayrı bir üzüntü verdi. Elimiz kolumuz bağlı, evimize gelenlere durumumuzu anlatıyoruz. İki tane çocuğumuz üniversitede okuyor. Onlar da bu durum nedeniyle büyük sıkıntı çekiyor. Haberimiz olmayan borç için bunları yaşıyoruz. Ne yapacağımızı, neye üzüleceğimizi şaşırdık. Yetkililerden olayın araştırılmasını, sıkıntımıza çözüm bulunmasını istiyoruz. Bir an önce kendimizi temize çıkarmalıyız."