İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, TOKİ tarafından ihalesi yapılan Karşıya ve Göztepe statlarının seçim öncesi “Stat yapıyorum” demek için yapıldığını, seçim sonrası rafa kalkacağını söyledi. Göztepe statı yerinde mülkiyet hakları olmasına, kentin ulaşım ve yollarından sorumlu olmasına karşın hiçbir bilgi verilmediğini belirten Kocaoğlu, “Payımız olsa da olmasa da dava açacağız. Bunların ulaşımını kim çözecek?” dedi.
Kocaoğlu, Uluslar arası Su Kongresi’nden ayrılırken basın mensuplarının gündemle ilgili sorularını yanıtladı. Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın protokolle anlaştığı Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı tarafından ihaleye çıkartılan Karşıyaka ve Göztepe statlarıyla ilgili çarpıcı açıklamalar yapan Kocaoğlu, basın mensuplarına “Projeyi gören var mı? Projede neler yapılacağını bilen var mı? Mülkiyet sorunları çözüldü mü? Belki Bakanlıklar özel yetkileriyle proje yapmadan, başkasının malını almadan şahıs malı üzerine ihaleye çıkabilirler. Ona bir şey demiyorum. Bizim öyle bir yetkimiz yok. Projeyle ilgili sadece basında bir canlandırma çıktı. Süreci izliyorum” dedi.
Kente dayatma yapmadan danışarak yönetimden söz edildiğini belirten Kocaoğlu, “Büyükşehir Belediye Başkanlığı yapıyoruz, haberimiz yok. Yol yapmaktan sorumluyuz. Ulaşımdan, metro, tramvay yapmaktan sorumluyuz. Karşıyaka ve Göztepe’de, kentin iki önemli noktasında stat yapmaya kalkıyoruz. Halbuki stat yerleri var. Çözüm de var. İhale olacak, olmayacak. Seçimden sonraya kalacak. Ondan sonra da rafa kaldırılacak. Bu olacak iş değil. “Seçim öncesi stat yapıyorum” demek için. Biz de haklı olarak karşı çıkıyoruz. Adımız “İstemezükçü’ olacak. Halbuki bizim önerdiğimiz ve “kendimiz yapalım' dediğimiz iki tane büyük spor kompleksi var. Biz bunu bilim insanları, kentliye oturup konuşup bu şekilde karar verdik. Bunun doğru olduğuna inanıyoruz. Dayatmayla bu kentin yönetilemeyeceğine inanıyoruz. Yaşayıp göreceğiz. Olayları izliyoruz” dedi
Göztepe stat yerindeki Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetinin ihale öncesi sorulmadığını belirten Kocaoğlu, “Biz tabii ki dava açacağız. Payımız olmasa da dava açacağız. Ulaşımını kim çözecek bunun? Dönüyoruz dolaşıyoruz Alsancak liman içindeki AVM hangi mantıkla yapılmaya çalışıldıysa, ulaşımı düşünülmeden bu da aynı mantıkla yapılacak. Kentleri, biz korumak geliştirmek zorundayız” dedi.
Utku BOLULU İZMİR ()