İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, kapatılan İl Özel İdaresi'nden kalan taşınmazların yerel yönetimlerde kalması için Twitter hesabı üzerinden çağrı yaparken, "Bu mallar Aziz'in değil İzmirliler'in olacak. Kentimizdeki kuruluşları, sivil toplum liderlerini İzmir'in mallarına sahip çıkmaya çağırıyorum" dedi.
Türkiye'de 29 büyükşehir belediyesinin bulunduğu illerde il özel idarelerinin tüzel kişiliğinin Büyükşehir Kanunu ile kaldırılması ardından taşınmazları konusunda İzmir'de çıkan tartışmalar sürerken İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu sosyal medya aracılığıyla taşınmazlara sahip çıkılması gerektiğini savundu. İzmir'deki 1686 taşınmazı kapsayan devir işlemlerinde Başkan Aziz Kocaoğlu ve milletvekilleri dahil pek çok kişi haksızlık yapıldığını ifade ederken, yasal yollardan hak arama kararı almıştı.
Başkan Aziz Kocaoğlu son olarak sosyal paylaşım sitesi Twitter'da şunları yazdı:
"Mücadelemiz, İzmir'in yerel serveti olan Özel İdare taşınmazlarının yine İzmir'in yerel yönetimlerinde yani İzmirlilerde kalması için. Bu mallar Aziz'in değil İzmirlilerin olacak. Kentimizdeki kuruluşları, sivil toplum liderlerini İzmir'in mallarına sahip çıkmaya çağırıyorum."

BT(İÖ/İD)