Elif DEMİRCİ/İZMİR, () - İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Aziz Kocaoğlu, Özel İdare'ye ait malların belediye yerine Hazine'ye devrine yönelik olarak başlattığı mücadeleyi, sosyal medyadan da sürdürüyor.
Kocaoğlu, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, belediyenin mezarlık yeri için bile kamulaştırma yapmak zorunda kaldığını, beş ahşap iskelenin iznini bile alamadığını belirterek adalet istedi. Kocaoğlu Twitter'den şu mesajlarını paylaştı:
"Özel İdare malları İzmirliler'in tasarrufudur. 'Bu mallar İzmir'de kalmasın, belediyelere gitmesin' demek, bu kente kötülük etmektir. Bizimki farklı bir mücadele. Siyasetle ilgisi yok. Bunu kim yaparsa yapsın, aynı dik duruşu gösteririm. İzmirli bana bunun için oy verdi. 'Büyükşehir, ihtiyaç duyduğu malları Hazine'den alabilir' diyenler, İzmir'e yapılanları bilmiyor mu? Sahillerin kullanımı için sekiz yıldır izin alamadığımızı, mezarlık yeri için bile kamulaştırma yapmak zorunda kaldığımızı hiç duymadılar mı? Peki ya Güzelyalı'daki beş ahşap iskele için Milli Emlak'tan bir türlü izin alamadığımızın farkında değiller mi? İzmir, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucu kentidir. İzmir'e bu gözle bakılmaz. Biz sadece hakkaniyet ve adalet istiyoruz."

ED(İÖ/BT) (FOTOĞRAFLI)