İZMİR’de 30 Mart seçimlerinden başarıyla çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldı. Büyükşehir Belediyesi’nde personel tarafından alkışlarla karşılanan Kocaoğlu 2 Mayıs 2011’de belediyeye yönelik düzenlenen operasyona dikkat çekerek “Süreçten yüzümüzün akıyla çıktık. Hepinize dürüstlüğünüzden ötürü teşekkür ediyorum” dedi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, üçüncü dönem belediye başkanlığı görevine İl Seçim Kurulu’ndan mazbatasını aldıktan sonra başladı. İl Seçim Kurulu Başkanı Emin Akbaş’ın elinden mazbatasını alan Kocaoğlu, “10 yıl olduğu gibi ayrım yapmadan adil şekilde İzmirliler lehine sağlık ve esenlikle yerelde kalkınmayı arttırmak için çalışacağız” dedi.
Mazbatasını aldıktan sonra görevinin başına geçmek için Büyükşehir Belediyesi’ne gelen Kocaoğlu’nu burada üst düzey bürokratlar başta olmak üzere belediye personeli alkışlarla karşılaştı. Kocaoğlu, çalışma arkadaşlarına yönelik yaptığı konuşmada 10 yıldır birlikte çalışıp ürettiklerini, Türkiye belediyeciliğinde önemli, İzmir belediyeciliğinde ilk kez üst üste üçüncü dönem belediye başkanlığı yapacağını söyledi.
Büyükşehir Belediyesi eski başkanı Ahmet Piriştina’nın 1999 yılında kazandığı seçim de değerlendirildiğinde İzmir’in 20 yıl sosyal demokrat belediyecilik anlayışıyla yönetileceğini belirten Kocaoğlu “İzmirliler hem bir beş yıla daha hem de sosyal belediyecilik anlayışının kenti 20 yıl yönetmesine vize verdi” dedi.
2004’de 9 ilçe, 2009’da 21 ilçe ve 2014’de ise 30 ilçeyle seçime girdiklerini dile getiren Kocaoğlu, “Kazanan 30 ilçe belediye başkanlarını meclis üyelerini hangi partiden olursa olsun tebrik ediyorum. Birlikte İzmirlilerin güvenine layık olmaya çalışacağız. Hem belediye hizmetlerin yürütürken hem de 10 yılda başardığımız yerelde kalkınma modeliyle İzmir’i kalkındırmak, İzmirlilerin lokmasını büyütmek hedefiyle verdiğimiz mücadele devam edecek. 10 yıldır altyapıyla, toprağın altıyla uğraşıyoruz. Gözle görülür fazla bir şey yapmadan üçüncü kez seçilmekte İzmirliler has bir şey. Katılımcı yönetim anlayışını kurumsal hale getirmek istiyoruz. Hepinizden bu yolculukta destek bekliyorum. İşimiz çok. Projeleri yapacak finans kaynaklarımız var” dedi.
Kocaoğlu, 2 Mayıs 2011’de Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlenen operasyon ve davaya da dikkat çekti. Bu süreçten yüzlerinin akıyla çıkmalarında herkesin katkısının olduğunu bildiğini belirten Kocaoğlu, “Hepinize dürüstlüğünüzden dolay ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Her sınavdan başarıyla çıktık. Moralimizi bozmadık, en sıkıntılı dönemlerimizde bile birbirimize sarıldık. Bundan sonra da birlikteyiz. Daha hızlı çalışmak, daha çok koşmak ve başarmak zorundayız” dedi.
Genel Sekreter Yardımcısı Pervin Şenel Genç, Kocaoğlu’na bir buket çiçek hediye etti. Memur sendikası TÜMBELSEN 1 No’lu Şube Başkanı Ulus Bozkır da Başkan Kocaoğlu’na çalışanlar adına gül buketi hediye etti.

UB(İÖ/AAA)(FOTOĞRAFLI)