İZMİR Büyükşehir Belediye Başkanı ve CHP Başkan Adayı Aziz Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında gezerken gittiği yerleri basına haber vermediğini belirterek, “Böyle seçim olmaz böyle belediye başkan adaylığı, böyle siyaset olmaz. Halktan korkarak halktan çekinerek siyaset yapılmaz” dedi.
CHP’li İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Güzelbahçe’de partisinin seçim bürosunu açtı. Kocaoğlu, Mithatpaşa Caddesi üzerinde gerçekleşen açılışta trafiğin sıkışmaması için konuşmasını kısa tuttu. Kocaoğlu, partililerden çok çalışmalarını, seçim akşamı sandık başkanı ve sandık kurulunun imzası bulunan sandık sonuç tutanağını alıp ilçeye teslim edinceye kadar görev yapmalarını istedi. Partililerin, “Vur vur inlesin, Binali dinlesin” ve “İnadına CHP inadına sol” sloganları attığı törende Kocaoğlu, AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Binali Yıldırım’ın seçim kampanyasında gezerken gittiği yerleri basına haber vermediğini belirterek, şunları söyledi:
“Aday programını açıklar, aday nereye gideceğini basına bildirir. Aday kendi grubuyla ve kolluk kuvvetleriyle birlikte gidiyor, hiçbir gazetecinin haberi yok. Yandaş medyanın da haberi yok. Orada bir fotoğraf çektiriyorlar, altına istedikleri gibi yazıyorlar, sonra basına bülten olarak servis yapıyorlar. Böyle seçim olmaz, böyle belediye başkan adaylığı, böyle siyaset olmaz. Halktan korkarak halktan çekinerek siyaset yapılmaz, yapılamaz.”
“ZAMAN BUNLARDAN KURTULMA ZAMANI”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu iktidardan kurtulma zamanının geldiğini söyleyerek, “Hizmet hizmet diyorlar. Bütün işleri güçleri manipülasyon yaparak, kurgulu söylemler geliştirerek, bizim projelerimizi anlatmamızı sağlamaya çalışıyorlar. Onlarla bizim işimiz yok. Onları zaten herkes tanıyordu, 17 Aralık’tan sonra iyice tanıdı, kılcal damarlarına kadar tanıdı ne olduklarını ne yaptıklarını eşten dosttan mı, vatandaştan mı ezilenden mi ezenden mi yana mı olduklarını dünya alem öğrendi. Zaman bunlardan kurtulma zamanıdır. Önce 30 Mart yerel seçimlerinde sonra 15 Ağustos cumhurbaşkanlığı seçiminde, ardından genel seçimde AKP’nin işini 76 milyon Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bitirecektir” dedi.
SPOR SÜTÜ PROJESİ BAŞLIYOR
Kocaoğlu, geliştirdikleri “spor sütü’ projesiyle spor yapan çocuklara spordan sonra süt vereceklerini anlatarak, şunları söyledi:
“Okul sütü projemiz vardı. “Biz yapacağız’ dediler. Nasıl yaptıklarını cümle alem gördü. “Süt kuzusu’ projesini başlattık. Şimdi de spor yapan çocuklarımızın spordan sonra bedensel ihtiyaçlarını karşılamak için spor sütü projesini başlatıyoruz. Sütü, Tire Süt Kooperatifi’nden alıyoruz. Tire Süt Kooperatifi’nin 2 bin üyesi var. Evlere haftada 2 litre ayda 8 litre süt dağıtıyoruz. Hem Küçük Menderes’teki süt üreticisi mutlu. Hem kooperatifi şahlandı büyüyor hem de dar gelirli vatandaşımız çocuğuna süt içeriyor, muhallebi yapıyor. Bir taşla kaç tane kuş vuruyoruz.”
“ANKARA’DAN 18, İSTANBUL’DAN 3.5 KAT DAHA ÇEVRECİYİZ”
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Kocaoğlu Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) rakamlarına göre İzmir’de arıtılan suyun ayda hane başına 67 ton olduğunu, bunun İstanbul’da 20 ton, Ankara’da 4 ton olarak gerçekleştiğini dile getirerek, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Ankara’dan 18 kat, İstanbul’dan 3.5 kat daha çok çevreye, insana, sağlığa, doğaya yatırım yapmışız. İzmir’e “gavur’ diyenlere, İzmir’e “sümüklü, eli yüzü pis çocuk’ diyenlere İzmir’e “faşist’ diyenlere, “İzmirli’nin milletvekili olmaktan hicap duyuyorum’ diyenlere “irfanı eksik’ diyenlere “İzmir, AKP’ye muhtaç’ diyenlere oy verecek misiniz? Hayır diyorsunuz. Gazanız mübarek olsun. 30 Mart’ta Türkiye’nin yeniden hukuk adalet devleti olmasını sağlayacak ilk seçimi gerçekleştireceğiz.”
Kocaoğlu, konuşmasının ardından CHP’yi katılan 70 yeni üyeye rozet taktı.
Elif DEMİRCİ / İZMİR, ()
(AÖ)
FOTOĞRAF